Σπαγγέτι με τομάτες, μπρόκολο και μυρωδικά
Ένα πιάτο που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια έχετε ήδη τελειώσει με τη σάλτσα.
Για 2 άτομα
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
500 g τομάτες, ξεφλουδισμένες σε κομμάτια
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
300 g μπρόκολο, μικρά μπουκετάκια
2 κουταλιές της σούπας βασιλικός, ψιλοκομμένος
150 g σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Τσιγαρίστε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε τις τομάτες, τη ρίγανη και το θυμάρι. Βράστε τις τομάτες ώστε να γίνουν σάλτσα. Ρίξτε στη σάλτσα αλάτι και πιπέρι.
- Βάλτε το μπρόκολο σε σουρωτήρι, σκεπάστε και ψήστε πάνω από ατμό μέχρι να μαλακώσει αλλά να δαγκώνεται.
- Βάλτε τα βρασμένα και καλά σουρωμένα σπαγγέτι σε μια μεγάλη πιατέλα και ανακατέψτε μαζί με τη σάλτσα τομάτας, το μπρόκολο, τον βασιλικό και την παρμεζάνα. Ρίξτε στα ζυμαρικά αλάτι και πιπέρι.
Ανά μερίδα: 435 kcal, 23 g πρωτεΐνες, 8 g λιπαρά, 66 g υδατάνθρακες