Τοστ με τονοσαλάτα και λαχανικά
Λιπαρά οξέα Ωμέγα 3 για κολατσιό. Ζουμερή επάλειψη για το ψωμί με τρυφερά λαχανικά και μυρωδικά
Για 2 άτομα
150 g τόνου κονσέρβας (με τα υγρά του)
100 g καρότα, τριμμένα
1 μίσχο σέλερι, μικρά κυβάκια
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη, ψιλοκομμένη
2 κουταλάκια του γλυκού χυμός λεμόνι
Αλάτι, μαύρο πιπέρι
4 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως
2 τομάτες
½ κόκκινη πιπεριά
4 κουταλιές της σούπας κάρδαμο
Φύλλα μαρουλιού
Ανά μερίδα: 348 kcal, 21 g πρωτεΐνες, 13 g λιπαρά, 37 g υδατάνθρακες
- Σουρώστε τον τόνο σε ένα σουρωτήρι και διαλύστε τον σε μικρά κομματάκια. Ανακατέψτε τον τόνο με τα καρότα, το σέλερι, τα κρεμμύδια, την κάπαρη και τον χυμό λεμόνι. Ρίξτε στην τονοσαλάτα αλάτι και πιπέρι.
- Αλείψτε την τονοσαλάτα στις φέτες ψωμιού και βάλτε τις τομάτες, την πιπεριά, το κάρδαμο και τα φύλλα μαρουλιού. Βάλτε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες ψωμί. Κόψτε το σάντουιτς σε τρίγωνα και σερβίρετε αμέσως.