Τοστ με κρέμα αβοκάντο
Απαλή, ελαφριά κρέμα με πολύτιμα ακόρεστα λιπαρά οξέα. Τρώγεται εύκολα όταν δεν έχετε όρεξη για φαγητό.
Για 2 άτομα
1 μαλακό, ώριμο αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι
4 φέτες ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως
2 τομάτες, φέτες
2 κρεμμύδια φρέσκα, λεπτά δαχτυλίδια
Φύλλα μαρουλιού
Αλάτι, πιπέρι
- Κόψτε στη μέση το αβοκάντο και βγάλτε το κουκούτσι. Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και λιώστε το με ένα πιρούνι.
- Ανακατέψτε την κρέμα του αβοκάντο με τον χυμό λεμόνι και το σκόρδο. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήστε το ψωμί, αλείψτε το με την κρέμα αβοκάντο και γαρνίρετε με τις τομάτες, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα φύλλα μαρουλιού.
Ανά μερίδα: 310 kcal, 7 g πρωτεΐνες, 17 g λιπαρά, 29 g υδατάνθρακες,
Για αυτήν τη συνταγή πρέπει το αβοκάντο να είναι ώριμο και μαλακό σαν βούτυρο. Αν έχετε σκληρά αβοκάντο αφήστε τα μερικές ημέρες για να ωριμάσουν. Αν βιάζεστε να το φτιάξετε, κάντε αυτό που κάνουν στο Μεξικό: Κόψτε στη μέση το αβοκάντο, βγάλτε το κουκούτσι, ρίξτε λίγο χυμό λεμονιού και λίγο αλάτι και φάτε το με κουτάλι.
Περισσότερες βιταμίνες – Μπαστουνάκια λαχανικών με κρέμα αβοκάντο:
Κόψτε μπαστουνάκια από αγγούρι, γογγύλι, σέλερι, καρότα και πιπεριές και βουτήξτε τα στην κρέμα αβοκάντο σαν ντιπ.