Κεφτέδες με πλιγούρι (Κίμπε)

Facebooktwitterpinterest

Γεμιστοί κεφτέδες, με ανατολίτικο χαρακτήρα. Γίνονται με κιμά και πλιγούρι και ταιριάζουν με σάλτσα ταχίνι.

Προετοιμασία: 45 λεπτά | Μαγείρεμα: 20 λεπτά | Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά
Συνταγή για: 8 μερίδες

Υλικά συνταγής:
Πλιγούρι: 1 κούπα
Ζεστό νερό: 1 1/2 κούπα
Κιμά μοσχαρίσιο: 1 κιλό
Ελαιόλαδο: 2 κουταλιές
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μεγάλο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Κανέλα: 1/2 κουταλάκι
Μοσχοκάρυδο: 1/4 κουταλάκι
Κουκουνάρι: 50 γρ.
Ψιλοκομμένο μαϊντανό: 4 – 5 κουταλιές
Ψιλοκομμένο δυόσμο: 6 κουταλιές
Άλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Λάδι: όσο χρειάζεται για το τηγάνισμα

Οδηγίες:
1. Βάζετε σε μπολ το πλιγούρι και προσθέτετε το ζεστό νερό. Αφήνετε τουλάχιστον μισή ώρα να φουσκώσει.
2. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το μισό κρεμμύδι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Όταν τα κρεμμύδια γυαλίσουν, προσθέτετε το 1/3 του κιμά (350 γρ. περίπου) και τον καβουρδίζετε. Προσθέτετε το κουκουνάρι και τον μαϊντανό και μαγειρεύετε για 1 – 2 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
3. Στραγγίζετε το πλιγούρι και το βάζετε σε μπολ. Προσθέτετε τον υπόλοιπο κιμά, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλατοπίπερο και το υπόλοιπο κρεμμύδι. Ζυμώνετε να ανακατευτούν τα υλικά και περνάτε το μείγμα από τη μηχανή του κιμά ή σε μπλέντερ, να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Αν έχετε χρόνο, βάζετε το μείγμα στο ψυγείο, να σφίξει.
4. Παίρνετε από το ωμό μείγμα, περίπου 1/3 κούπας και κάνετε μια μικρή πιτούλα. Βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά από το μαγειρεμένο μείγμα και κλείνετε τον κεφτέ, δίνοντάς του σχήμα οβάλ με μυτερές άκρες.
5. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε μπόλικο καυτό λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ολόγυρα. Τους βάζετε σε χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρετε ζεστούς.

http://www.radicio.com/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.