Το μαγνήσιο

Facebooktwitterpinterest

Το μαγνήσιο παίζει κρίσιμο ρόλο στη λειτουργικότητα εκατοντάδων ενζύμων και επηρεάζει άμεσα το μεταβολισμό του καλίου, του ασβεστίου και της βιταμίνης D.

    • Συμμετέχει στις αντιδράσεις πρωτεϊνοσύνθεσης.
    • Βοηθάει τους μύες να χαλαρώσουν μετά τη σύσπαση.

  • Αποτελεί μέρος των κρυστάλλων των οστών αλλά βρίσκεται στην εξωτερική επιφάνεια τους, προσδίδει σκληρότητα στα δόντια επειδή συγκρατεί ασβέστιο στο σμάλτο.
Διαιτητικές πηγές
Το μαγνήσιο αποτελεί μέρος του μορίου της χλωροφύλλης και για το λόγο αυτό όλα τα πράσινα λαχανικά και χόρτα είναι καλές πηγές του. οι ξηροί καρποί, τα σύκα, πολλά από τα μπαχαρικά, το κακάο, ο καφές, το τσάι, τα θαλασσινά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια είναι, επίσης τρόφιμα που παρέχουν σημαντικές ποσότητες μαγνησίου.
Συνιστώμενη διαιτητική πρόσληψη
Η συνιστώμενη διαιτητική πρόσληψη για τους ενήλικες  είναι 310-420 mg/ημέρα.
Συμπτώματα στέρησης
Απάθεια, αδυναμία, ίλιγγος, σπασμοί, αρρυθμίες,
Συμπτώματα τοξικότηατας
Απάθεια, αδυναμία, ίλιγγος, σπασμοί, αρρυθμίες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.dietima.eu/news/%ce%bc%ce%b1%ce%b3%ce%bd%ce%ae%cf%83%ce%b9%ce%bf/
Δημιουργήστε τη δική σας ιστοσελίδα δωρεάν: http://www.webnode.com
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.