Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα

Facebooktwitterpinterest

Υλικά

    • 500 γραμ. χυλοπίτες
    • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
    • 1 ξερό κρεμμύδι
    • 6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
    • 1/3 φλ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • Φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
  • Τρίμματα φέτας (ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε κυβάκια τις μελιτζάνες. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15’.

Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά. Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.

Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: www.argiro.gr

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.