«Υγεία 2020: Διατροφική Υποστήριξη Ευαίσθητων Ομάδων»   

Facebooktwitterpinterest

8ο Συνέδριο DIETS της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Διαιτολόγων  

Αθήνα 9‐12 Οκτωβρίου 2014

Ξενοδοχείο Divani Caravel

Η  Ευρωπαϊκή  Ομοσπονδία  Συλλόγων  Διαιτολόγων  (European Federation of the Associations of Dietitians  ‐  EFAD)  και  ο  Πανελλήνιος  Σύλλογος  Διαιτολόγων‐Διατροφολόγων  σας  προσκαλεί  να  παρακολουθήσετε  τις  εργασίες  του  8ου  Συνεδρίου  DIETS  της  Ευρωπαϊκής  Ομοσπονδίας  Συλλόγων Διαιτολόγων, με θέμα «Υγεία 2020: Διατροφική Υποστήριξη Ευαίσθητων Ομάδων» (8ο DIETS/EFAD Conference «Health 2020: Supporting vulnerable groups»).  Το  Συνέδριο  θα  πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 9‐12 Οκτωβρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.

Στο  8ο  Συνέδριο  DIETS/EFAD  θα  παρουσιαστούν  νέες  και  σημαντικές  εξελίξεις  στο  χώρο  της  διαιτολογίας,  μέσα  από  διαλέξεις,  στρογγυλά  τραπέζια  και  δορυφορικά  συμπόσια,  με  τη συμμετοχή κορυφαίων ξένων και Ελλήνων επιστημόνων. Μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι διεθνών και  Ευρωπαϊκών  φορέων,  όπως  του  Παγκοσμίου  Οργανισμού  Υγείας  (World Health Organization – WHO)  και  του  Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου,  και  παγκοσμίως  αναγνωρισμένων  πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων  θα  παρουσιάσουν  νέες  διατροφικές  πολιτικές  και  θα  συζητήσουν  ενδιαφέροντα  νέα επιστημονικά δεδομένα. Παράλληλα, το συνέδριο διεξάγεται με τη συμμετοχή και την υποστήριξη  Ευρωπαϊκών επιστημονικών εταιριών και φορέων  όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρία για  τη Μελέτη  της  Παχυσαρκίας  (European Association for the Study of Obesity  ‐  EASO),  η  Ευρωπαϊκή  Εταιρία Κλινικής  Διατροφής και Μεταβολισμού (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism  ‐ ESPEN),  το  Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο  Πληροφόρησης  για  τα  Τρόφιμα  (European Food Information Council – EUFIC), τη Διεθνή Ένωση Γλυκαντικών (International Sweeteners Association‐ISA) και το  Ευρωπαϊκό  Ινστιτούτο  Ενυδάτωσης  (European Hydration Institute‐EHI).  Αντίστοιχα,  έχει  επίσης εξασφαλιστεί και η συνεργασία σημαντικών Ελληνικών επιστημονικών εταιριών, όπως το Ελληνικό  Ίδρυμα  Γαστρεντερολογίας  και  Διατροφής,  το  Ελληνικό  Ινστιτούτο  Οστεοπόρωσης,  η  Ελληνική Εταιρία Αθηροσκλήρωσης και η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής & Μεταβολισμού.

Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου, στην οποία  θα  κάνουν  χαιρετισμό  ο  Έλληνας  Υπουργός  Υγείας  (προσκεκλημένος),  Μαυρουδής  Βορίδης,  η  πρόεδρος  της  Ευρωπαϊκής  Ομοσπονδίας  Συλλόγων  Διαιτολόγων  και  καθηγήτρια  διατροφής  στο  πανεπιστήμιο  του  Plymouth, UK, Professor Anne De Looy  και  ο  πρόεδρος  του  Πανελληνίου  Συλλόγου  Διαιτολόγων  –  Διατροφολόγων,  Δρ.  Γρηγόρης  Ρίσβας,  ενώ  στο  τέλος  θα  προβληθεί  βίντεο  με  δηλώσεις  της  Ευρωβουλευτού  του  Εργατικού  κόμματος, Glenis Willmott, MEP.  Τέλος, στην ομιλία του στο πλαίσιο της τελετής λήξης του συνεδρίου, την Κυριακή 12/10, ο Dr Joao Breda, διευθυντής  του  προγράμματος  Διατροφής,  Φυσικής  Δραστηριότητα  και  Παχυσαρκίας  του  Ευρωπαϊκού  γραφείου  του  Παγκόσμιου  Οργανισμού  Υγείας  (WHO)  θα  παρουσιάσει  για  πρώτη φορά σε ελληνικό κοινό το νέο Ευρωπαϊκό πλάνο δράσης για τα Τρόφιμα και τη Διατροφή, 2015‐ 2020 (European Food and Nutrition Action Plan, 2015‐2020, WHO Europe).

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.