Θέμα: Συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο
Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στις «Πολυφωνίες», το Πρόγραμμα των Μουσικών Εκδηλώσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με άριες και ντουέτα από όπερες και οπερέτες που θα ερμηνεύσουν η μεσόφωνος Λυδία Αγγελοπούλου, ο τενόρος Νίκος Στεφάνου και η Ειρήνη Αντωνιάδου στο πιάνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00 στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.
Η ψυχική ανάταση που προσφέρει η μουσική σε ασθενείς, συγγενείς ασθενών, επισκέπτες και προσωπικό του Νοσοκομείου είναι ο στόχος των μουσικών εκδηλώσεων.
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο ευχαριστεί θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για τη θερμή αποδοχή της πρόσκλησής του να συμμετάσχει η Εθνική Λυρική Σκηνή στις μουσικές του εκδηλώσεις.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα και τα βιογραφικά των συντελεστών της παράστασης βρίσκονται στη σελίδα: www.onasseio.gr
Συναυλία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Σολίστ
Λυδία Αγγελοπούλου μεσόφωνος
Νίκος Στεφάνου τενόρος
Στο πιάνο η Ειρήνη Αντωνιάδου
Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Αίθριο
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα έναρξης 12.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Νίκος Χατζηαποστόλου (1884 -1941)
«Αυτά τα ωραία σου μάτια»
Τραγούδι του Κώστα («Πρίγκιπα») από τη Β’ Πράξη της οπερέτας
Οι απάχηδες των Αθηνών
Σολίστ Νίκος Στεφάνου τενόρος
Θεόφραστος Σακελλαρίδης (1883-1950)
«Νεράιδα του γιαλού» («Το παραμύθι της νεράιδας»)
Άρια από τη Β’ Πράξη της όπερας Περουζέ
Σολίστ Λυδία Αγγελοπούλου μεσόφωνος
Θεόφραστος Σακελλαρίδης (1883-1950)
«Έλα, πέσε μέσ’ την αγκαλιά μου…. Στο στόμα, στο στόμα…»
Ντουέτο ανάμεσα στον Ζαχαρούλη και τη Βιβίκα
από τη Β’ Πράξη της οπερέτας Ο βαφτιστικός
Σολίστ Λυδία Αγγελοπούλου μεσόφωνος, Νίκος Στεφάνου τενόρος
Ζωρζ Μπιζέ (1838-1875)
«L’amour est un oiseau rebelle» /
«Η αγάπη είναι ένα ανυπότακτο πουλί»
Χαμπανέρα της Κάρμεν από την Α’ Πράξη της ομώνυμης όπερας
Σολίστ Λυδία Αγγελοπούλου μεσόφωνος
Τζουζέππε Βέρντι (1813-1901)
«La donna è mobile» / «Η γυναίκα είναι άστατη»
Τραγούδι του Δούκα της Μάντουας από τη Δ’ Πράξη
της όπερας Ριγολέττος
Σολίστ Νίκος Στεφάνου τενόρος
Θεόφραστος Σακελλαρίδης (1883-1950)
«Σφίξε με»
Ντουέτο (βαλς) ανάμεσα στη Νίνα και τον Αργυρό
από τη Γ’ Πράξη της οπερέτας Πικ-νικ
Σολίστ Λυδία Αγγελοπούλου μεσόφωνος, Νίκος Στεφάνου τενόρος
Επιμέλεια έντυπου προγράμματος
Τομέας Δραματολογίας – Εθνική Λυρική Σκηνή 2014/5
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
ΛΥΔΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Σολίστ
Μεσόφωνος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε χημεία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μονωδία στο Εθνικό Ωδείο και στη Μουσική Ακαδημία Βιέννης, υποκριτική στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών, σκηνοθεσία στο Θέατρο των Αλλαγών. Από το 1995 είναι μόνιμη μονωδός της ΕΛΣ. Έχει εμφανιστεί σε τουλάχιστον 25 πρωταγωνιστικούς ρόλους (Ο τροβαδούρος, Κάρμεν, Καβαλλερία ρουστικάνα, Αδριανή Λεκουβρέρ, Ο βαφτιστικός, Η νυχτερίδα, Όνειρο καλοκαιριάτικης νύχτας του Περικλή Κούκου, Ριγολέττος, Αΐντα, Ζορμπάς κ.ά.) στην Ελλάδα (ΕΛΣ, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ΜΜΑ, ΜΜΘ) και στο εξωτερικό (Βιέννη, Βαλένθια, Ζάλτσμπουργκ, Τορίνο, Σόφια). Ανήκει στην ομάδα παραγωγής των Καλλιτεχνικών Δράσεων της ΕΛΣ. Διδάσκει στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Εθνικό Ωδείο.
ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Σολίστ
Τενόρος. Σπούδασε τραγούδι υπό τον Γιώργο Ζερβάνο, υποκριτική όπερας στο Εργαστήριο Αμφι-Θεάτρου. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με το έργο Στην όχθη της καρδιάς μου του Ν. Μαυρουδή. Τραγούδησε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε όπερες όπως Η απαγωγή από το σεράι, Ο κουρέας της Σεβίλλης, Έτσι κάνουν όλες, Η ευκαιρία κάνει τον κλέφτη, Ο μυστικός γάμος, Η Σταχτοπούτα, Ο φαρμακοποιός, Η ψευτοπεριβολάρισσα, Αλτσίνα, Ντον Τζοβάννι, Ο μαγικός αυλός, Νόρμα, Αΐντα. Το ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνει Ρέκβιεμ (Μότσαρτ), Μαγκνίφικατ (Μπαχ), Στάμπατ Μάτερ (Μποκκερίνι), έργα των Ελλήνων συνθετών Μαραγκόπουλου, Μπαλτά, Δροσίτη, Κανά, Παπαδάτου κ.ά., ελληνική και ξένη οπερέτα (Ο βαφτιστικός, Χριστίνα, Οι απάχηδες των Αθηνών, Η Κρητικοπούλα, Η παρισινή ζωή, Η εύθυμη χήρα, Η νυχτερίδα κ.ά.). Συνεργάζεται μόνιμα με την ΕΛΣ.
ΕΙΡΉΝΗ ΑΝΤΩΝΙΆΔΟΥ Πιάνο
Γεννήθηκε στη Ρωσία. Ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 7 ετών. Σπούδασε στην Κεντρική Ειδική Μουσική Σχολή του Ωδείου Τσαϊκόφσκι και στη Μουσική Ακαδημία Γκνέσινιχ Μόσχας με το διάσημο πιανίστα Ολέγ Μποσνιακόβιτς. Εμφανίστηκε στην τηλεόραση από 9 ετών. Τιμήθηκε με ειδικό βραβείο πιάνου (1972) και με έπαινο από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσίας (Μόσχα, 1989). Ως σολίστ και συνοδός συνεργάστηκε με ρωσικές ορχήστρες, Φιλαρμονική Ορχήστρα Μόσχας, Κρατικό Παιδαγωγικό Κολλέγιο και Ανώτερη Κρατική Μουσική Σχολή της Ακαδημίας του Γκνέσινιχ. Από το 1989 διετέλεσε μέλος του καλλιτεχνικού συμβουλίου της Παιδαγωγικής Φιλαρμονικής Μόσχας και συμμετείχε στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας. Το 1993 εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου και συνοδός στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από το 1994 εργάζεται στην ΕΛΣ. Συνεργάζεται με λυρικούς καλλιτέχνες, σολίστ διαφόρων οργάνων, ενώ συμμετέχει στις ακροάσεις επιλογής μουσικών, τραγουδιστών σε ορχήστρες και υποτροφίες.