Ενθαρρυντικά τα νέα για τα παιδιά με ψωρίαση κατά πλάκας!

Facebooktwitterpinterest

 ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ JANSSEN ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΨΩΡΙΑΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΥΣΤΕΚΙΝΟΥΜΑΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2015 ― Η Janssen-Cilag International NV (Janssen) ανακοίνωσε σήμερα την κατάθεση φακέλου Τροποποίησης Τύπου II στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αιτούμενη την έγκριση της ουστεκινουμάμπης για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας σε παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω, οι οποίοι ελέγχονται ανεπαρκώς από ή εμφανίζουν δυσανεξία σε άλλες συστηματικές θεραπείες ή φωτοθεραπείες.

Η αίτηση στηρίζεται στα δεδομένα από τη μελέτη Φάσης ΙΙΙ με την ονομασία CADMUS, που αξιολόγησε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, όπως επίσης και τη βελτίωση στην ποιότητα ζωής ανάμεσα σε εφήβους (παιδιατρικοί ασθενείς ηλικίας 12 έως 17) που έλαβαν την ουστεκινουμάμπη έναντι εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο.

Οι θεραπευτικές επιλογές για αυτή την μερίδα πληθυσμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επί του παρόντος περιορισμένες. Τα παιδιά που ζουν με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση πρέπει να καταπολεμήσουν μια δυνητικά παραμορφωτική και χρόνια ασθένεια που μπορεί να επηρεάσει ανεπανόρθωτα την ψυχολογία τους.1

«Η Janssen έχει δεσμευτεί να αναπτύσσει συνεχώς την ουστεκινουμάμπη, ειδικά για αυτόν τον παιδιατρικό πληθυσμό που δεν καλύπτεται πλήρως», δήλωσε ο Newman Yeilding, MD, Επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Ανοσολογίας Janssen Research & Development, LLC. «Προσβλέπουμε στη συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων προκειμένου να παρέχουμε από κοινού μια νέα θεραπευτική επιλογή για τους δερματολόγους και τους παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 12 ετών και άνω που μπορούν να επωφεληθούν από το την ουστεκινουμάμπη».

Σχετικά με τη Μελέτη CADMUS

 

Η CADMUS (πολυκεντρική, τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, παράλληλων ομάδων, Φάσης ΙΙΙ)9 αξιολόγησε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ουστεκινουμάμπης σε παιδιατρικούς ασθενείς ηλικίας 12 έως 17 ετών με μέτρια έως σοβαρή ψωρίαση κατά πλάκας. Οι 110 ασθενείς που έλαβαν μέρος στη μελέτη είχαν διαγνωσθεί με ψωρίαση, τουλάχιστον έξι μήνες πριν την πρώτη χορήγηση φαρμάκου, και είχαν βαθμολογία ίση ή μεγαλύτερη του 12 στον δείκτη έκτασης και σοβαρότητας της ψωρίασης (Psoriasis Area and Severity Index, PASI), ίση ή μεγαλύτερη του 3 στην γενική αξιολόγηση του ιατρού (Physician’s Global Assessment, PGA) και ποσοστό προσβεβλημένης επιφάνειας σώματος (Body Surface Area, BSA) τουλάχιστον 10%. Επιπρόσθετα, οι ασθενείς αυτοί ελέγχονταν ανεπαρκώς με τοπικές θεραπείες ή ήταν υποψήφιοι για συστηματική θεραπεία ή φωτοθεραπεία.

Σχετικά με την ουστεκινουμάμπη

 Η ουστεκινουμάμπη, ένας ανταγωνιστής των ανθρώπινων ιντερλευκινών (IL)-12 και IL-23, είναι εγκεκριμένη για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας σε 79 χώρες μέχρι σήμερα. Οι ιντερλευκίνες IL-12 και IL-23 είναι φυσικά απαντώμενες πρωτεΐνες που πιστεύεται ότι παίζουν ρόλο στις αυτοάνοσες φλεγμονώδεις νόσους, όπως η ψωρίαση και η ψωριασική αρθρίτιδα.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ουστεκινουμάμπη ενδείκνυται για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης κατά πλάκας σε ενήλικες που δεν ανταποκρίθηκαν ή παρουσιάζουν αντενδείξεις ή έχουν δυσανεξία σε άλλες συστηματικές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων της κυκλοσπορίνης, της μεθοτρεξάτης (MTX) και της φωτοχημειοθεραπείας (PUVA, ψωραλένιο και υπεριώδης ακτινοβολία Α). Η ουστεκινουμάμπη, μόνη της ή σε συνδυασμό με MTX, ενδείκνυται επίσης για την αντιμετώπιση της ενεργού ψωριασικής αρθρίτιδας σε ενήλικες ασθενείς, όταν η ανταπόκριση σε προηγούμενη θεραπεία με μη-βιολογικό, νοσοτροποποιητικό, αντιρευματικό φάρμακο (DMARD) υπήρξε ανεπαρκής

 Η Janssen Biotech, Inc. ανακάλυψε και ανέπτυξε την ουστεκινουμάμπη και η Φαρμακευτικη Εταιρεία Janssen διατηρεί παγκοσμίως τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ουστεκινουμάμπη.

Σχετικά με την Ψωρίαση

Η ψωρίαση, μια χρόνια, αυτοάνοση νόσος του δέρματος, επηρεάζει 125 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 14 εκατομμυρίων περίπου Ευρωπαίων 2-6. Η ψωρίαση κατά πλάκας εμφανίζεται ως κόκκινο ή ερεθισμένο δέρμα που καλύπτεται με αργυρόχρωα λέπια. Οι αλλοιώσεις αυτές του δέρματος χαρακτηρίζονται ως πλάκες και μπορούν να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Οι πλάκες μπορεί να εμφανίζουν ευαισθησία ή να αιμορραγούν. Τα συμπτώματα της νόσου μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως μέτρια, σοβαρά ή πολύ σοβαρά. Εκτιμάται ότι περίπου 3% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με ψωρίαση και σχεδόν το ένα τέταρτο από αυτούς τους ανθρώπους θεωρούνται μέτριες έως σοβαρές περιπτώσεις.2 Μολονότι η νόσος μπορεί να εκδηλωθεί σε οποιαδήποτε ηλικία, περίπου το ένα τρίτο των ανθρώπων που πρωτοπαρουσιάζουν το νόσημα σε ηλικία κάτω των 20 ετών. Ο επιπολασμός στην παιδική και εφηβική ηλικία διαφέρει ανάλογα με την περιοχή και κυμαίνεται από 0,5 έως 2% του γενικού πληθυσμού.1

Σχετικά με την Janssen

Στη Janssen, είμαστε αφοσιωμένοι στην αντιμετώπιση και επίλυση ορισμένων από τις πιο σημαντικές ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες της εποχής μας σε πέντε τομείς:

  • ογκολογία
  • ανοσολογία
  • νευροεπιστήμη
  • λοιμώδεις νόσοι και εμβόλια
  • καρδιαγγειακό σύστημα και μεταβολικά νοσήματα

Ωθούμενοι από τη δέσμευσή μας στους ασθενείς, αναπτύσσουμε καινοτόμα φάρμακα, υπηρεσίες και λύσεις προς τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πέρα από την παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων, η Janssen αναπτύσσει πρωτοβουλίες, προχωρώντας εδώ και χρόνια σε ενέργειες και δράσεις που έχουν σχέση με τους υπαλλήλους, τους συνεργάτες, τους συλλόγους ασθενών αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στόχος της είναι να διδάξει, να προσφέρει και να υπογραμμίσει τη σημασία της υγείας στη δημιουργία ενός ασφαλούς και ευτυχισμένου μέλλοντος για όλους.

Η Janssen Biotech, Inc. και η Janssen ανήκουν στον όμιλο εταιριών της Johnson & Johnson, την πληρέστερη εταιρία φροντίδας υγείας στον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε: www.janssen-emea.com.

Παραπομπές

  1. Fotiadou C, Lazaridou E, Ioannides D. Management of psoriasis in adolescence. Adolesc Health Med Ther. 2014; 5:25-34.
  2. About Psoriasis: Statistics. National Psoriasis Foundation website. http://www.psoriasis.org/research/science-of-psoriasis/statistics. Accessed October 7, 2014.
  3. Augustin M, Herberger K, Hintzen S, Heigel H, Franzke N, Schäfer I. Prevalence of skin lesions and need for treatment in a cohort of 90880 workers. Br J Dermato 2011;165(4):865-873.
  4. Ortonne JP, Prinz JC. Alefacept: a novel and selective biologic agent for the treatment of chronic plaque psoriasis. Eur J Dermatol. 2004;14(1):41-45.
  5. Parisi R, Symmons DP, Griffiths CE, Ashcroft DM. Global epidemiology of psoriasis: a systematic review of incidence and prevalence. J Invest Dermatol. 2013;133(2):377-385.
  6. How many people live in the EU? European Union website. http://europa.eu/abc/keyfigures/sizeandpopulation/index_en.htm. Accessed September 10, 2014.
  7. About Psoriasis. National Psoriasis Foundation website. http://psoriasis.org/about-psoriasis. Accessed October 7, 2014.
  8. About Psoriasis in Children. National Psoriasis Foundation website. http://www.psoriasis.org/about-psoriasis/children. Accessed October 7, 2014.
  9. gov ID: NCT01090427
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.