Σεμινάριο Υγιεινής Μαγειρικής, Μεσογειακής Δίαιτας, Διατροφής χωρίς Γλουτένη, Ιαπωνικής Κουζίνας

Facebooktwitterpinterest

Πολυθεματικό Σεμινάριο Μαγειρικής με εισηγητές την εξειδικευμένη στη διατροφή, βιολόγο Ειρήνη Πασχαλέρη, γνωστή από την τηλεοπτική της παρουσία και με μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση υγιεινών μενού για ξενοδοχειακές μονάδες όπως GRECOTEL, EAGLES PALACE, HYATT, REGENCY αλλά και για εστιατόρια όπως ΑΓΙΟΛΙ, EXCELSIOR κ.α., ενώ είναι παράλληλα συγγραφέας του best seller βιβλίου υγιεινής μαγειρικής Οι συνταγές που άλλαξα(ν), και τον Απόστολο Αλτάνη, πολυβραβευμένο Executive Chef του Alfredos με 12 Χρυσούς σκούφους και βραβεία gourmet, διεθνείς διακρίσεις, καθηγητή μαγειρικής τέχνης στο IEK Δέλτα και σύμβουλο επιχειρήσεων με πολυετή πείρα σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, casinos και εργοστάσια παραγωγής.

Ημερομηνίες και Ώρες Διεξαγωγής του Σεμιναρίου

9,10,11,12 Μαρτίου, 17:00 έως 21:00

Τόπος Διεξαγωγής του Σεμιναρίου

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Ερμού 45, αιθ.82,

Θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 ΔΕΛΤΑ. Επιπλέον υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ΛΑΕΚ.

Κόστος Συμμετοχής στο Σεμινάριο

  • Παρακολούθηση για το 1ο Διήμερο 150€  – για το 2ο Διήμερο 190€
  • Παρακολούθηση Τετραήμερου 300€

Για τους φοιτητές και αποφοίτους του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

  • Παρακολούθηση για το 1ο Διήμερο 100€  – για το 2ο Διήμερο 120€
  • Παρακολούθηση Τετραήμερου 200€

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνο 2310226318 για Θεσσαλονίκη ή με την υπεύθυνη του σεμιναρίου Χριστίνα Δημητρακοπούλου στο email dimitrakopoulou@delta.edu.gr.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Δευτέρα 9 Μαρτίου
  • Εισαγωγή στην υγιεινή κουζίνα
  • Υγιεινά διατροφικά εδεσματολόγια σε ξενοδοχειακές μονάδες και Wellness SPA
  • Σωστή χρήση των τροφίμων στη μαγειρική χωρίς απώλειες θρεπτικών συστατικών
  • Πρώτες ύλες σύμφωνα με την εποχικότητα και τη χρήση τους.

Workshop

  • Εκτέλεση συνταγών με μειωμένες θερμίδες και λιπαρά διατηρώντας τη γεύση
  • Παραδοσιακά φαγητά σε υψηλό επίπεδο θερμίδων στην πιο υγιεινή εκδοχή τους
  • Αντικατάσταση υλικών σε θερμιδικό επίπεδο (και γιατί)
  • Παρουσίαση και εκτέλεση πιάτων και ορεκτικών
  • Παρασκευή επιδορπίων με χαμηλά λιπαρά

*Γευστική δοκιμή του επιδορπίου από τους συμμετέχοντες

Τρίτη 10 Μάρτιου
  • Παρουσίαση ολοκληρωμένου μενού μεσογειακής κουζίνας
  • Παρουσίαση νέας διατροφικής πυραμίδας.
  • Διατροφή χωρίς γλουτένη – ανάγκη για δημιουργία ειδικού εδεσματολόγιου και γευσιγνωσία.

Workshop

  • Δημιουργίες με συνταγές μεσογειακής κουζίνας
  • Παρασκευή εδεσμάτων χωρίς γλουτένη και ανάλυση αντικατάστασης θρεπτικών συστατικών
  • Παρουσίαση εδεσματολογίου χωρίς γλουτένη
  • Παρασκευή επιδορπίου χωρίς γλουτένη
Τετάρτη 11 Μαρτίου
  • Εισαγωγή στην Ιαπωνική κουζίνα και τα οφέλη της
  • Παρουσίαση και τρόπος χρήσης απαραίτητου εξοπλισμού για Sushi
  • Γνωριμία με τις πρώτες ύλες για Sushi

Workshop Sushi Day 1

  • Επίδειξη τεχνικών σε παραδοσιακές παρασκευές Sushi
  • Πρακτική εφαρμογή με τα μυστικά για το τέλειο Sushi
  • Συνοδευτικές  sauce
Πέμπτη 12 Μαρτίου

Workshop Sushi Day 2

  • Πρώτες ύλες για Sushi – ανάλυση θρεπτικών συστατικών
  • Τεχνικές Sushi – Συμβουλές για την σωστή και γρήγορη εκτέλεση τους
  • Γευστική δοκιμή όλων των παρασκευασμάτων από τους συμμετέχοντες

*Θα δοθούν στους συμμετέχοντες τα αρχεία της παρουσίασης και οι βασικές συνταγές παρασκευής Sushi

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.