Ρυθμοί ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά γενόσημων φαρμάκων

Facebooktwitterpinterest

Συνολικά έσοδα ύψους έως και 350 δισεκατομμύρια δολάρια μπορεί να αποφέρει η παγκόσμια αγορά γενόσημων φαρμάκων έως το τέλος του 2015, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της SNS Research.

Η εταιρία ερευνών αγοράς σε μια πρόσφατη έκδοσή της αναλύει τις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τις προβλέψεις της για την παγκόσμια αγορά των γενόσημων, δίνοντας έμφαση στις στρατηγικές που εφαρμόζονται απλό πλευράς των επιχειρήσεων για τον έλεγχο των δαπανών.

Όπως επισημαίνουν οι συντάκτες, τα γενόσημα φάρμακα έχουν ήδη αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, ενώ πλέον διεισδύουν και στην Ιαπωνία, μια νέα για τα προϊόντα αυτά αγορά, καθώς η χώρα επιδιώκει να μειώσει τις δαπάνες για την υγεία.

Σύμφωνα με τα βασικότερα ευρήματα:

– Η παγκόσμια αγορά των γενόσημων φαρμάκων θα κυμανθεί στα 350 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα έως το τέλος του 2015. Παρά τις προκλήσεις που σχετίζονται με τον έλεγχο ποιότητας και τα νομικά ζητήματα, η αγορά πρόκειται να γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη κατά τα επόμενα χρόνια, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 12% ανάμεσα στο 2015 και το 2020.

– Οι μεγαλύτερες εταιρίες, καθώς η αγορά σταθεροποιείται, συνεχίζουν να αυξάνουν το μερίδιό τους μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Εμφανής είναι μάλιστα και η προθυμία επενδύσεων σε κοινοπραξίες καθώς και η είσοδος σε νέες αγορές όπως η Ιαπωνία.

– Ορισμένοι παρασκευαστές γενόσημων, προκειμένου να ξεπεράσουν τα χαμηλά περιθώρια κέρδους, στρέφουν τις δραστηριότητές τους στις δυνατότητες των “υβριδικών” φαρμάκων, τα οποία βασίζονται στο προϊόν αναφοράς αλλά μπορεί να διατίθενται σε διαφορετική περιεκτικότητα και με ελαφρώς διαφορετική ένδειξη. Τα εν λόγω φάρμακα πωλούνται σε υψηλότερη τιμή από το ομόλογο γενόσημό τους, για τα οποία αναλογεί το 18% των δαπανών για τα γενόσημα.

– Οι προσπάθειες ελέγχου των δαπανών και της επέκτασης σε γεωγραφική εμβέλεια επικεντρώνονται στο άνοιγμα κέντρων παραγωγής και ερευνών σε χώρες με χαμηλό κόστος όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ρωσία.

– Ένας αριθμός χωρών, καθοδηγούμενες από τις δυνατότητες εξοικονόμησης που μπορούν να προσφέρουν τα βιο-ομοειδή (biosimilars) φάρμακα, έχει προχωρήσει σε ανάλογες νομοθετικές διαδικασίες έγκρισης. Η SNS Research κάνει αναφορά και στη συγκεκριμένη κατηγορία φαρμάκων υπολογίζοντας ότι τα εγκεκριμένα βιο-ομοειδή θα φέρουν έσοδα ύψους άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το τέλος του 2020.

Στην έκθεση η εταιρία κάνει αναφορά σε 232 φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

http://pmjournal.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.