500 γρ. ταλιατέλες με αυγά
340 γρ. λουκάνικα Φρανκφούρτης ή
λουκάνικα γαλοπούλας κομμένα σε μέτρια κομμάτια
80 ml ( ½ φλιτζανιού ) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μαζί με το πράσινο μέρος
100 ml κρασί λευκό ξηρό
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες (ζιλιέν)
100 ml νερό
140 γρ. αρακά βρασμένο
100 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
150 ml χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
1 γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
1 κ.σ. Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
Αλάτι / πιπέρι
200 γρ. Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα Χωριό ή Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη
εκτέλεση
- Βράζετε και σουρώνετε τις ταλιατέλες.
- Ζεσταίνετε τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι και ζεματάτε τις ταλιατέλες.
- Σοτάρετε στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα λουκάνικα και όταν πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνετε με το κρασί.
- Οταν το κρασί εξατμισθεί προσθέτετε την ντομάτα, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνετε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και προσθέτετε την πιπεριά και τον αρακά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 5-6 λεπτά επί πλέον.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά.
- Κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά και με απαλές κινήσεις αναμειγνύετε το γιαούρτι με τα τυριά μέσα στην σάλτσα.
- Σερβίρετε τις ταλιατέλες και τις περιχύνετε με την σάλτσα.