400 γρ. χυλοπίτες
300 γρ. σύγκλινο
2 κρεμμυδάκια ξερά
2 κίτρινες πιπεριές
Χυμός 2 πορτοκαλιών
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
1 σφηνάκι τσίπουρο
4 κουτ. σούπας Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος αλατισμένο
5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
½ κουτ. γλ. θυμάρι αποξηραμένο
2 κουτ. σούπας κάππαρη
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι
100 γρ. Χωριό Μυρωδάτο Λευκό
Λίγο Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνι
εκτέλεση
- Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και γυρνάμε πάλι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τρεις κουταλιές Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος αλατισμένο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε με το καπάκι, να διατηρηθούν ζεστές.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και κόβουμε το σύγκλινο σε κυβάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, βάζουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές. Σοτάρουμε λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και τα κυβάκια σύγκλινο.
- Ανακατεύουμε με κουτάλα και σβήνουμε με το τσίπουρο και το χυμό πορτοκάλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα κλωναράκια θυμάρι, την κάππαρη και φρέσκο πιπέρι. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι (είναι ήδη η κάππαρη και το σύγκλινο αλμυρά).
- Αφήνουμε μερικά λεπτά να δέσουν τα υλικά και προς το τέλος ρίχνουμε μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντας καλά να διαλυθεί, ώστε να χυλώσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνουμε τις χυλοπίτες στο τηγάνι και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το αποξηραμένο θυμάρι (αν θέλουμε και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι) και σερβίρουμε με τριμμένο Χωριό Μυρωδάτο Λευκό.