Ματσάτα Φολεγάνδρου

Facebooktwitterpinterest

υλικά

½ κιλό αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη Χωριό Γραβιέρα Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης, ή Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών (προαιρετικά)
αλάτι

εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το νερό, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια σκληρή και ομοιογενή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά περίπου.
  2. Στη συνέχεια ανοίγουμε 4-5 κομμάτια φύλλο χοντρό και πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι.
  3. Τυλίγουμε κάθε φύλλο σε ρολό και με ένα μαχαίρι το κόβουμε από την άκρη προς τα μέσα σε λεπτές φέτες για να φτιάξουμε τη ματσάτα.
  4. Ρίχνουμε τη ματσάτα σε νερό που βράζει και που έχουμε προηγουμένως αλατίσει, και τη βράζουμε για 5 λεπτά.
  5. Τη σουρώνουμε και τη σερβίρουμε σε μια πιατέλα συνοδεύοντάς τη με κόκορα ή κουνέλι κοκκινιστό και πασπαλισμένα με τριμμένη γραβιέρα Χωριό.

http://www.minervahorio.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.