½ κιλό βοδινό ή αρνίσιο κιμά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι βρασμένο
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό γραβιέρα Γλυκιά, Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης τριμμένη
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας τρίμματα παξιμαδιού
Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
- Σε μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, τον κιμά, την τριμμένη γραβιέρα και όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1-2 ώρες.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και το πλάθουμε σε μακρόστενες κροκέτες.
- Αλευρώνουμε κάθε κροκέτα και τη βουτάμε πρώτα στο αυγό και μετά στα τρίμματα παξιμαδιού.
- Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινες απ’ έξω και τραγανιστές.