6 κολιοί
2 κεφάλια σκόρδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
3 φλιτζάνια του τσαγιού ξίδι λευκό ΤΟΠ
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε σε βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό, που εν τω μεταξύ έχουμε βάλει να κάψει.
- Μεταφέρουμε τα ψάρια σε πιατέλα με χαρτί, προκειμένου να στραγγίσουν.
- Σε ένα καθαρό τηγάνι βάζουμε το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό που χρησιμοποιήσαμε νωρίτερα, το ξίδι, τα σκόρδα που έχουμε κοπανίσει πολύ καλά σε ένα γουδί, τη ρίγανη, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε άλλο ένα φλιτζάνι ξίδι, και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ψάρια και τα τσιγαρίζουμε και από τις δύο πλευρές.
- Προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι ξίδι και βράζουμε ξανά τη σάλτσα μέχρι να πιεί όλο το ξίδι.