8 μέτρια μπαρμπούνια
4 σκελίδες σκόρδο
8 παξιμάδια κρίθινα
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό
1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια και τους βγάζουμε τα έντερα και τα σπλάχνα, χωρίς να σκίσουμε τις κοιλιές τους.
- Κοπανίζουμε τα παξιμάδια καλά, προσθέτουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά.
- Στη συνέχεια, γεμίζουμε τις κοιλιές των μπαρμπουνιών (από το κεφάλι) με το παραπάνω μείγμα. Όση γέμιση περισσέψει την κρατάμε.
- Βάζουμε όλα μαζί τα μπαρμπούνια σε ένα πλατύ ταψάκι με το λάδι και το νερό, ρίχνουμε γύρω από τα μπαρμπούνια τη γέμιση που έχει περισσέψει και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 με 20 λεπτά περίπου.
- Σερβίρονται ζεστά με μαγιονέζα.