Πληροφορίες: Ιάτωρ
"ο γιατρός, θεραπευτής"
Διαδικτυακό Περιοδικό ΥγείαςΠροβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
υλικά
600 gr. κιμά μοσχαρίσιο 5 φέτες ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί 150 ml. κόκκινο κρασί
4 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό
Αλεύρι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 200 gr. ντοματάκια κονκασέ 200 ml. τοματοχυμό 200 ml. κόκκινο κρασί 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Αγελάδος Χωριό (σε πλακάκι αλουμινόχαρτο) 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλα 3-4 κόκκους μπαχάρι 2-3 μοσχοκάρφια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα σκόρδα και μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ψωμί, το κύμινο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, πιπέρι και όσο αλάτι χρειαστεί.
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και τον αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε μέχρι να πάρουμε μια πηχτή, δεμένη σάλτσα.
Πλάθουμε μεγάλα μακρόστενα σουτζουκάκια, τα πασπαλίζουμε ελαφρά με λίγο αλεύρι και είτε τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Μόλις είναι έτοιμα περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε.
Tips: Τα σουτζουκάκια παραδοσιακά φτιάχνονται με μείγμα κιμά από μοσχάρι και αρνί.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌροι Χρήσης