4 κιλά ψάρι συναγρίδα
8-10 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
8 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τη ρίγανη, τη ντομάτα και το μαϊντανό.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μείνει με λίγα ζουμιά.
- Όταν λοιπόν η σάλτσα είναι έτοιμη (έχει δέσει), βάζουμε μέσα το ψάρι και το σκεπάζουμε με αρκετή σάλτσα.
- Προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι, το σκόρδο, αλάτι και το πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό μας στους 200C μέχρι να πάρει χρώμα και να κόβεται εύκολα με το πιρούνι.