Πληροφορίες: Ιάτωρ
"ο γιατρός, θεραπευτής"
Διαδικτυακό Περιοδικό ΥγείαςΠροβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
υλικά
120ml ( ½ φλιτζάνι) Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό χοιρινό σε μικρές μερίδες 80ml ( 1/3 φλιτζανιού ) άσπρο ξηρό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μια πρέζα κανέλα τριμμένη
Μια πρέζα τριμμένο μπαχάρι 1 κονσέρβα τοματάκια ψιλοκομμένα 4 φλιτζάνια νερό και λίγο ακόμη αν χρειαστεί 1 πακέτο κριθαράκι 1 κ.σ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας
Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα για το σερβίρισμα
εκτέλεση
Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο Χωριό, προσθέτετε το χοιρινό. Το σοτάρετε , και όταν ροδίσει το σβήνετε με το κρασί.
Ρίχνετε το αλατοπίπερο, την κανέλα, το μπαχάρι, τα τοματάκια και 3 ποτήρια νερό.
Βράζετε το κρέας σε μέτρια φωτιά και όταν είναι έτοιμο το μεταφέρετε μαζί με την σάλτσα του σε ένα σκεύος (γάστρα) για τον φούρνο.
Προσθέτετε 1 κουταλιά Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας και 1 φλιτζάνι νερό και ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο.
Όταν αρχίσει η σάλτσα να βράζει ρίχνετε το κριθαράκι και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 13-15 λεπτά ακόμη. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο νερό για να μπορεί να βράσει το κριθαράκι.
Πασπαλίζετε το γιουβέτσι με τυρί και το σερβίρετε ζεστό.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌροι Χρήσης