Κολοκυθοκεφτέδες με γλυκιά κολοκύθα
Υλικά
1 κιλό γλυκιά κολοκύθα
3 αυγά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 κ. σούπας δυοσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
2 κ.σούπας φρυγανιά
1 ½ φλ baking powder
4 κ. σουπας κεφαλοτύρι
3 κ σούπας φέτα τριμμένη
1 κ. γλυκού κύμινο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξύνετε τη γλυκιά κολοκύθα στον ψιλό τρίφτη. Την αλατίζετε και τη στύβετε μέσα σε ένα τρυπητό ώστε να στραγγίσουν όλα τα υγρά της.
- Μεταφέρετε την κολοκύθα σε ένα καθαρό μπωλ και προσθέτετε τα αυγά, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το δύοσμο, τη φρυγανιά, το κύμινο, το αλευρι, τοbaking powder, το πιπέρι, το κεφαλοτύρι και τη φέτα. Αναμιγνύετε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός κάπως πηχτός.
- Ζεσταινετε το ελαιόλαδο πολύ καλά και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το μείγμα. Όταν ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρίζετε τους κεφτέδες και από την άλλη. Βγάζετε τους κεφτέδες με τρυπητή κουτάλα. Τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.