Riggatoni με pesto ροκας ανθοτυρο και φρεσκια ντοματα
Υλικά για το pesto
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- 10γρ. κουκουνάρι
Υπόλοιπα υλικά
- 1 ντομάτα αποφλοιωμένη χωρίς σπόρια
- 100γρ. ανθότυρο
- Αλάτι
- Φρέσκο πιπέρι
- ¼ του πακέτου riggatoni
Εκτέλεση
Pesto
Σε ένα blenter χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας πολτός. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε κοχλάζον νερό αλατισμένο και τα κρυώνουμε. Σε ένα τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε 140ml ζωμό κοτόπουλο,2 κουταλιές της σούπας pesto και μόλις πάρει μερικές βράσεις προσθέτουμε τα μακαρόνια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ζεσταθούν. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, το ανθότυρο και σερβίρουμε.