Σιμιγδαλένιος χαλβάς με μπύρα

Facebooktwitterpinterest

Η Καθαρά Δευτέρα σημαίνει και σημάνει την έναρξη της Σαρακοστής. 40 μέρες νηστείας, δε σημαίνει ότι δεν θα τρώμε γλυκό. Κατεξοχήν νηστίσιμο και

παραδοσιακό γλυκό είναι ο σιμιγδαλένιος χαλβάς και το πολύ εύκολος να παρασκευαστεί (Τέσσερα υλικά όπως η μπύρα θέλει. Βέβαια στη προκυμμένη δεν μιλάμε για λυκίσκο και μαγιά αλλά για νερό, λάδι, σιμιγδάλι και ζάχαρη). Και τώρα που είπαμε μπύρα, σιγά μην τον άφηνα στην ησυχία του! Φυσικά και έβαλα μπύρα και τον έκανα ακόμα πιο απολαυστικό!

Υλικά για τη συνταγή μας:

  • 600g μπύρα ξανθιά Ale ή Weiss
  • 525g ζάχαρη
  • 490g σιμιγδάλι ψιλό
  • 180g λάδι
  1. Χύνουμε την μπύρα σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε να ξεθυμάνει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι.
  2. Στη συνέχεια καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε μια κατσαρόλα, μέχρι να πάρει χρώμα.
  3. Περιχύνουμε με το σιρόπι μπύρας σε δόσεις κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις γίνει ένα σφιχτό μείγμα που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο να τοποθετηθεί σε μια φόρμα του κέικ ή μικρότερα φορμάκια/τσέρκια.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε και απολαμβάνουμε!

Σημειώσεις:

Σημείωση 1: H Ale θα δώσει φρουτώδη χαρακτηριστικά στον χαλβά, ενώ η Weiss θα αναδείξει και τα δημητριακά.

Σημείωση 2: Υπάρχει περίπτωση να μην χρησιμοποιήσετε όλο το σιρόπι.

Σημείωση 3: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χοντρό σιμιγδάλι αν προτιμάτε.

Καλή επιτυχία, καλή απόλαυση και καλή σαρακοστή!

http://beerbartender.gr/

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.