Διαιτητικές συστάσεις για κρυολόγημα και βιταμίνη C
H χαμηλή θερμοκρασία των ημερών αποτελεί κίνδυνο για ιώσεις και για ενοχλητικό κρυολόγημα .Σημαντικός διατροφικός παράγοντας που βοηθάει στην προστασία από το κρυολόγημα αλλά και την καταπολέμησή του είναι η βιταμίνη C καθώς ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις μολύνσεις.
Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει την δυνατότητα να παράγει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης οπότε η λήψη της μέσω της τροφής καθίσταται απαραίτητη.
Μέσω της διατροφής μπορείτε να ενισχύσετε την κατανάλωση βιταμίνης C ώστε να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος.
Πέρα από την προφύλαξη της άμυνας του οργανισμού, η βιταμίνη C επιτελεί και τις παρακάτω διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού:
- Σύνθεση κολλαγόνου
- Απορρόφηση σιδήρου
- Αντιοξειδωτική δράση, καταστροφή ελεύθερων ριζών.
Καλές διατροφικές πηγές βιταμίνης C είναι οι παρακάτω:
- Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρειπ φρουτ, μανταρίνια κ.λπ.)
- Ακτινίδια
- Κόκκινες πιπεριές
- Μπρόκολο ,κουνουπίδι,λάχανο
- Φρέσκοι φυσικοί χυμοί φρούτων
- Μπιζέλια
- Μαϊντανός θυμάρι
- Ντομάτες ,πατάτες με φλούδα
- Σπανάκι
TIP: Είναι προτιμότερο τα λαχανικά να καταναλώνονται ωμά καθώς η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή και ευαίσθητη στις υψηλές θερμοκρασίες.
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C
ΆΝΤΡΕΣ:90mg
ΓΥΝΑΙΚΕΣ:75mg
ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ +35mg βιταμίνης c
ΛΟΓΩ Της ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ