Διαιτητικές συστάσεις για κρυολόγημα και βιταμίνη C

Facebooktwitterpinterest

H χαμηλή θερμοκρασία των ημερών αποτελεί κίνδυνο για ιώσεις και για ενοχλητικό κρυολόγημα .Σημαντικός διατροφικός παράγοντας που βοηθάει στην προστασία από το κρυολόγημα αλλά και την καταπολέμησή του είναι η βιταμίνη C καθώς ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και καταπολεμά τις μολύνσεις.

Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει την δυνατότητα να παράγει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης οπότε η λήψη της μέσω της τροφής καθίσταται απαραίτητη.

Μέσω της διατροφής μπορείτε να ενισχύσετε την κατανάλωση βιταμίνης C ώστε να αποφύγετε τα ενοχλητικά συμπτώματα του κρυολογήματος.

Πέρα από την προφύλαξη της άμυνας του οργανισμού, η βιταμίνη C επιτελεί και τις παρακάτω διαδικασίες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού:

  • Σύνθεση κολλαγόνου
  • Απορρόφηση σιδήρου
  • Αντιοξειδωτική δράση, καταστροφή ελεύθερων ριζών.

Καλές διατροφικές πηγές βιταμίνης C είναι οι παρακάτω:

  • Εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, γκρειπ φρουτ, μανταρίνια κ.λπ.)
  • Ακτινίδια
  • Κόκκινες πιπεριές
  • Μπρόκολο ,κουνουπίδι,λάχανο
  • Φρέσκοι φυσικοί χυμοί φρούτων
  • Μπιζέλια
  • Μαϊντανός θυμάρι
  • Ντομάτες ,πατάτες με φλούδα
  • Σπανάκι

TIP: Είναι προτιμότερο τα λαχανικά να καταναλώνονται ωμά καθώς η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή και ευαίσθητη στις υψηλές θερμοκρασίες.

 

ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ C

ΆΝΤΡΕΣ:90mg

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:75mg

ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ +35mg βιταμίνης c
ΛΟΓΩ Της ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠΝΟΥ

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.