Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Διημερίδα της ΕΛΔΕ

Facebooktwitterpinterest

Στις 16 και 17 Απριλίου 2016 η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία συμμετείχε στο DYO Forum Διατροφή – Υγεία – Ομορφιά, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, υπό τη διοργάνωση του ομίλου ΖΙΤΑ και του περιοδικού ΔΥΟ, σε συνεργασία με 14 επιστημονικές εταιρείες.

Στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και εκπρόσωποι βιομηχανιών και εταιρειών παρευρέθηκαν στον ίδιο χώρο, προκειμένου να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους αλλά και να ενημερώσουν υπεύθυνα το κοινό σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη θεραπεία και τις τρέχουσες εξελίξεις και καινοτομίες στον τομέα της υγείας.

Η ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Η σημασία των αντιοξειδωτικών στην υγεία
    Δρ. Δημήτρης Κουρέτας, Καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών.
    Τμήμα Βιοχημείας- Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Ο ρόλος της διατροφής στην πρόληψη και μετά τη διάγνωση του καρκίνου
    Γεωργία Καπώλη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc. Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατρο- φολογικής Εταιρείας.
  • Εξατομικευμένη διατροφή: Η διατροφογενετική στο καθημερινό μας τραπέζι
    Δρ. Καλλιόπη Γκούσκου, Μοριακή Βιολόγος MSc, PhD. Συνεργαζόμενη ερευνήτρια Ιατρικής Σχο- λής του Πανεπιστήμιου Κρήτης.
  • Η διατροφική πραγματικότητα των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα
    Γλυκερία Ψαρρά, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, PhD. Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
  • Σύγχρονες διατροφικές προσεγγίσεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
    Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MSc, PhD. Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
  • Ο ρόλος του ενεργειακού ισοζυγίου στη ρύθμιση του βάρους
    Δήμητρα Σκλαβενίτη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc. Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
  • Διατροφικές προσεγγίσεις στην Τρίτη ηλικία Η Διατροφή στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων
    Αλεξάνδρα Γκατζίεβα Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc. Επιστημονική Ομάδα ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
  • Η Διατροφή στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
    Ελίνα Ασημακοπούλου, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, ΒSc. Γ. Γραμματέας Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας

Παράλληλα με τις ομιλίες πραγματοποιήθηκαν διαδραστικές ενέργειες από εξιδεικευμένους Διαιτολόγους – Διατροφολόγους της ΕΛ.Δ.Ε. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:

  • Λιπομέτρηση
  • Μέτρηση Βασικού Μεταβολικού Ρυθμού με Έμμεση Θερμιδομετρία
  • Κατάταξη σύμφωνα με τον Δείκτη Μάζας Σώματος & ανίχνευση Κεντρικής Παχυσαρκίας
  • ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΟ CHECK UP, μέσω σταθμισμένων και έγκυρων επιστημονικών εργαλείων Αξιολόγηση των διατροφικών συνηθειών και προσδιορισμός της συμβατότητάς τους με την ελληνική παραδοσιακή διατροφή
  • Εκτίμηση του διατροφικού κινδύνου
  • Δωρεάν προσωπικές συμβουλές δίαιτας και διατροφής
Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.