Χορτοφαγικές ινδικές πατάτες με κουνουπίδι
Υλικά για 2 μερίδες
2 κουταλιές του γλυκού πάστα σκόρδου
3 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 ψιλοκομμένες ντομάτες
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα κάρυ
2 κουταλιές της σούπας σκόνη τσίλι
1 μεγάλη πατάτα
500γρ κουνουπίδι
500γρ ανάμικτα λαχανικά
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράστε το κουνουπίδι και τα ανάμικτα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τοποθετήστε τις πατάτες και τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε τα για 3-4 λεπτά.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την σάλτσα κάρι και το τσίλι και σιγοβράστε τα υλικά για 10 λεπτά μέχρι να γίνουν πολτός.
- Σερβίρετε τον πουρέ πατάτας με τα λαχανικά και την σάλτσα με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.