Πιάτο λαχανικών με κάρυ για χορτοφάγους

Χορτοφαγική διατροφή Facebooktwitterpinterest

Αριθμός Μερίδων: 6

Υλικά
1 σέλινο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρή πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 καρότα, ψιλοκομμένα
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 μεγάλο μήλο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο καρύδα
1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κύβος λαχανικών
1/4 φλιτζάνι χρυσές σταφίδες
2 κουταλιές της σούπας φιστίκια
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1) Τοποθετήστε το λάδι, την πιπεριά, τα καρότα και το σέλινο στο φούρνο, σκεπάστε τα και ψήστε τα σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά.
2) Στην συνέχεια προσθέστε  τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον χυμό  λεμονιού, το μήλο, τη  ζάχαρη, την σκόνη κάρυ, τον  κουρκουμά και την καρύδα και ανακατέψτε καλά.
3) Καλύψτε  τα υλικά και αφήστε  τα να μαγειρευτούν για δέκα λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του ψησίματος.
4) Τέλος προσθέστε το αλεύρι, τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 400ml ζεστό νερό, τις σταφίδες, τα φιστίκια, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε τα και μαγειρέψτε τα για άλλα πέντε λεπτά.
Μόλις ολοκληρωθεί το  ψήσιμο σερβίρετε με καστανό ρύζι.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.