Λαχταριστά μαριναρισμένα μύδια
Νόστιμη και εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους και θα δώσει άλλη «πινελιά» γεύσης στο οικογενειακό τραπέζι!
Υλικά (υλικά για 4 μερίδες)
- 1800 γρ. μύδια
- 15 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- 8 κλαδάκια θυμάρι
- 100 ml ή 7 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
- 25 γρ. μαϊντανός, χοντροκομμένος
Εκτέλεση
- Πλύντε τα μύδια με κρύο τρεχούμενο νερό, αφαιρέστε το χνούδι (γενειάδα) που έχουν στα πλάγια και τυχόν όστρακα που είναι κολλημένα πάνω τους. Εάν κάποια όστρακα είναι ήδη ανοιχτά, πετάξτε τα.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι μαζί με τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι για μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν ένα διάφανο μείγμα.
- Προσθέστε τα μύδια και το κρασί. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε να πάρουν βράση για 4-5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν όλα τα μύδια. Πετάξτε όσα μύδια δεν ανοίξουν.
- Προσθέστε τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως.