“Pricing & Reimbursement”,
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα μεγάλο συνέδριο φαρμακευτικής πολιτικής παρουσία θεσμικών φορέων, με τη συμμετοχή σημαντικών διεθνών ομιλητών».
Με την παρουσία διακεκριμένων Ελλήνων και διεθνών ομιλητών θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου 2016 στο Divani Caravel το Συνέδριο “Pricing & Reimbursement”, το οποίο διοργανώνεται από τo Health Daily και τη Boussias Communications για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Το Συνέδριο θα εστιάζει στο σύστημα τιμολόγησης – αποζημίωσης και τις εξελίξεις του σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Πολιτείας, καθώς και εξέχοντες διεθνείς ομιλητές, υψηλόβαθμα στελέχη από τον WHO, EMA, AIFD και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί θα αναλύσουν μοντέλα τιμολόγησης και αποζημίωσης, θα συζητήσουν για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς και τις αναμενόμενες αλλαγές.
Το συνέδριο θα ανοίξουν με ομιλία τους ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, η Πρόεδρος του ΕΟΦ Κατερίνα Αντωνίου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τιμολόγησης του υπουργείου Υγείας Γιάννης Φίλος. Την φαρμακοβιομηχανία θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Πασχάλης Αποστολίδης και ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΦ Θεόδωρος Κωλέτης.
Σημαντικές παρεμβάσεις αναμένονται από τον Δημήτριο Φλωρίνη, Seconded National Expert, DG Sante καθώς και τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, Alexander Natz αναφορικά με τις προκλήσεις στον κλάδο της υγείας και του φαρμάκου, τη βελτίωση της συνεργασίας προς όφελος του ασθενή καθώς και τις καλές πρακτικές σε θέματα φαρμακευτικής πολιτικής στην Ευρώπη.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συμμετοχή εκπροσώπου από τo Αυστριακό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (Gesundheit Österreich GmbH, GÖG), Peter Schneider, μέλος της ομάδας Pharma Price Information (PPI), μέλος του δικτύου Pharmaceutical Pricing & Reimbursement Information (PPRI), συνεργάτη του WHO για τις πολιτικές τιμολόγησης και αποζημίωσης φαρμάκων, ο οποίος θα παρουσιάσει την ευρωπαϊκή εμπειρία σε ότι αφορά τις πιο πρόσφατες πολιτικές τιμολόγησης.
Παράλληλα, η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Τουρκικού Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (AIFD), Umit Dereli θα συμβάλει στην κατανόηση του φαινομένου, γνωστό ως spillover effect, αναλύοντας ουσιαστικά πως χώρες, όπως η Τουρκία, που έχουν ως σημείο αναφοράς για την τιμολόγηση των προϊόντων τους την Ελλάδα, επηρεάζονται από το σύστημα τιμολόγησης της, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων και σημαντικές στρεβλώσεις στη διεθνή αγορά.
Αναλύοντας περισσότερο το σύστημα αποζημίωσης το συνέδριο θα εστιάσει επιπλέον στους τρόπους μείωσης της υγειονομικής και φαρμακευτικής δαπάνης πέρα από τις παρεμβάσεις σε ότι αφορά στη μείωση των τιμών, ενώ παράλληλα θα φέρει στην επικαιρότητα το ρόλο διαφόρων μεθόδων αποζημίωσης στη βελτίωση αποδοτικότητας της δαπάνης. Η εισήγηση του καταξιωμένου Καθηγητή Οικονομικών της Υγείας του Πανεπιστημίου της Ρώμης, διεθνή συμβούλου σε θέματα Market Access, τιμολόγησης και αξιολόγησης HTA, Fabrizio Gianfrate θα εστιάσει ειδικά σε θέματα αποδοτικότητας και αποζημίωσης, ενώ αναμένεται να αναλύσει αποτελέσματα μεταρρυθμίσεων σε επιτυχημένα συστήματα υγείας στην Ευρώπη, ως σημείο αναφοράς.
Το Συνέδριο πρόκειται να παρακολουθήσουν πάνω από 200 Σύνεδροι και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό forum για τις πολιτικές υγείας στη χώρα μας σε μια περίοδο που οι μεταρρυθμίσεις στο φαρμακευτικό κλάδο είναι σε κομβικό σημείο και απαιτείται ευρεία συναίνεση και διάλογος προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη αποδοτικότητα.
Σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε θα κινηθεί και η δεύτερη – κομβικής σημασίας – θεματική ενότητα “ Roundtable / Pricing & Reimbursement: Dialogue in Problems and solutions” στην οποία εκπρόσωποι των υγειονομικών αρχών, της Πολιτείας και του ΕΟΦ σε διάλογο με τους θεσμικούς φορείς και εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών θα προσεγγίσουν τα πιο φλέγοντα θέματα που αντιμετωπίζει η αγορά σε ό,τι αφορά την τιμολόγηση και αποζημίωση των φαρμάκων, με στόχο να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις προς όφελος των ασθενών και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.
Με επίκεντρο τις τρέχουσες εξελίξεις στο σύστημα τιμολόγησης και με την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, το Συνέδριο Pricing & Reimbursement έρχεται ακόμα πιο κοντά στην επικαιρότητα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά και οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας.
Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, επισκεφτείτε το παρακάτω Link: http://www.pricingconference.gr/default.asp?pid=4&la=2