Σαλάτα με ψητό χαλούμι και πιπεριές
Υλικά
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς τα σποράκια
- 1 πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς τα σποράκια
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη στη μέση, χωρίς τα σποράκια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. βαλσάμικο με λεμόνι
- 2 κ.γ. πάπρικα
- 250 γρ χαλούμι, κομμένο σε 8-10 φέτες
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 70 γρ ρόκα
- 2 κ.σ. καρύδια, καβουρδισμένα
Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα γκριλ και της ψήνουμε.
Μόλις ψηθούν, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ψιλοκόβουμε, αφού τις ξεφλουδίσουμε.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο με λεμόνι.
Ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές.
Βάζουμε πάπρικα στο χαλούμι.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε το χαλούμι σε υψηλή φωτιά, για 1-2 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
Αφαιρούμε το χαλούμι από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.