Σαλάτα με κοτόπουλο, πορτοκάλι και κάρδαμο
Τι χρειαζόμαστε
-
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα στη μέση, χωρίς πέτσα
- 2 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- καρύκευμα για κοτόπουλο
- 2 Κουταλιά σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1 Κουταλιά σούπας μέλι
- 1 Κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1 Κουταλιά σούπας νερό
- 1/8 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 2 Κουταλιά σούπας κάρδαμο χωρίς το σκληρό τους μέρος
- 2 μεσαία πορτοκάλια ναβαλίνες καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 Κουταλιά σούπας καβουρδισμένα φουντούκια τριμμένα
- 1/4 φλυντζάνι/α τριμμένη φέτα
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ( προαιρετικά)
Θρεπτικά Στοιχεία
calories 214
Οδηγίες
- 1. Πασπάλισε το κοτόπουλο με το καρύκευμα.
- 2. Με το ελαιόλαδο άλειψε την επιφάνεια του ταψιού
- 3. Ζέστανε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξε μετά το κοτόπουλο.
- 4. Μαγείρεψε για 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντας το από μία φορά και άφησέ το στην άκρη.
- 5. Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε ελαφρά το σχοινόπρασο με το λάδι, το μέλι , το χυμό λεμονιού , το νερό και το αλάτι .
- 6. Πρόσθεσε τον κάρδαμο και ανακάτεψε πολύ καλά.
- 7. Χρησιμοποιώντας λαβίδες, μοίρασε τον κάρδαμο σε πιάτα σερβιρίσματος και κράτησε λίγο από το υγρό σε ένα μπολ.
- 8. Κόψε το κοτόπουλο σε κομμάτια και διακόσμησε τις φέτες πορτοκαλιού στα πιάτα.
- 9. Πρόσθεσε από πάνω το υπόλοιπο υγρό και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια, τυρί φέτα και εάν θέλεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.