Μπάρες βρώμης

Facebooktwitterpinterest

ΥΛΙΚΑ (για 15 κομμάτια):

    • 275γρ κουάκερ
    • ½ κουταλιά γλυκού κανέλα
    • 3 κουταλιές γλυκού κόρν φλάουρ

  • 50γρ φουντούκια κοπανισμένα
  • 50γρ καρύδια κοπανισμένα
  • 400γρ μπανάνες ή άλλο φρούτο
  • 100γρ σταφίδες
  • 120γρ μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι

blenderΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα το ταψί (20 – 30 εκατοστά)
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, το λάδι, τις μπανάνες (λιωμένες) και τις σταφίδες.
  4. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά το μίγμα ανακατεύοντας καλά.
  5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κουάκερ, τη κανέλα, το κόρν φλάουρ, τα φουντούκια και τα καρύδια.
  6. Αδειάζουμε στο μπολ το μίγμα από τη κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  8. Ψήνουμε για 20 λεπτά ώσπου να ροδίσει.

Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε σε μπαράκια.

 

 

 

 

 

 

Ελίνα Χαλόφτη

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.