Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας

Αφαίρεση όρου: Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας Facebooktwitterpinterest

Η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας είναι ο βασικός επιστημονικός φορέας των λειτουργών υγείας που ασχολούνται με την αντιμετώπιση αιματολογικών και νεοπλασματικών νοσημάτων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.
Κάθε χρόνο νοσούν στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά με νεοπλασματικά νοσήματα και αντιμετωπίζονται σε ένα από τα οκτώ κέντρα Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας στην επικράτεια.

Με τις κοινές προσπάθειες όλων των συναδέλφων Παιδιάτρων Αιματολόγων Ογκολόγων και κάτω από την σκέπη της εταιρείας, έχει επιτευχθεί ιδιαίτερη στενή συνεργασία μεταξύ των μελών και κοινή θεραπευτική προσέγγιση στα βασικά κακοήθη νοσήματα Η αντιμετώπιση των ασθενών και τα αποτελέσματα των θεραπειών που γίνονται στη χώρα μας, συναγωνίζονται τα καλύτερα της Ευρώπης.
Όμως σε αυτή τη φάση, τα ελληνικά κέντρα ακολουθούν αλλά δεν συμμετέχουν επίσημα στα πρωτόκολλα θεραπειών. Στους άμεσους στόχους της εταιρείας είναι η ένταξη της Ελλάδας στα μεγάλα πολυκεντρικά πρωτόκολλα – κλινικές μελέτες, που διεξάγονται διεθνώς.
Ο στόχος αυτός έχει να προσφέρει πολυδιάστατα οφέλη σε πολλαπλά επίπεδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
-Πρόσβαση σε πρωτοποριακές διαγνωστικές μεθόδους και θεραπείες
-Συμμετοχή στην παραγωγή γνώσεις που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών
-Άμεση επικοινωνία με μεγάλο δίκτυο γιατρών διεθνών διεθνώς για αντιμετώπιση δύσκολων περιστατικών και επιπλοκών.
-Αναγνώριση του υψηλού επιπέδου της ελληνικής ιατρικής
-Βελτίωση της οργάνωσης της θεραπείας σε επίπεδο χώρας και επίπεδο μονάδας.
-Εξασφάλιση παρόμοιες φροντίδας σε όλα τα κέντρα της Ελλάδος
-Περαιτέρω εκπαίδευση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού προς όφελος όλων των ασθενών.
Για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου έχει προηγηθεί μακροχρόνια προεργασία και συμμετοχή πολλών καταξιωμένων μελών της εταιρείας σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και διεθνείς οργανώσεις.
Οι απαιτήσεις για τη σωστή διεξαγωγή και εφαρμογή των πρωτοκόλλων – κλινικών μελετών είναι μεγάλες .
Για την σωστή οργάνωση των μελετών αυτών χρειάζεται κάθε τμήμα να αφιερώσει χρόνο και επίπονη εργασία. Κυρίως όμως χρειαζόμαστε οικονομική υποστήριξη για να καλύψουμε τα έξοδα που επιβάλλονται από τη νομοθεσία και αφορούν: μεταφράσεις κειμένων, έξοδα υποβολής στις αρχές (ΕΟΦ, νοσοκομεία,ε ΥΠΕ κλπ) , έξοδα επιτήρησης των ασθενών και καταγραφής των δεδομένων των μελετώ και πληρωμή πρόσθετου ασφαλιστήριου των ασθενών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ – ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ
Στο πλαίσιο αυτό είμαστε ευγνώμονες για την συνεργασία με το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ‘Φλόγα’ που απλόχερα δεσμεύτηκε να καλύψει το οικονομικό κόστος αυτής της προσπάθειας η οποία θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους ασθενείς μας και ταυτόχρονα θα επιφέρει την αναγνώριση των προσπαθειών μας και σε διεθνές επίπεδο.
Για το υψηλό επίπεδο αντιμετώπισης των μικρών ασθενών και εφήβων με νεοπλασματικά νοσήματα έχουν συμβάλει σημαντικά και άλλοι συναφείς σύλλογοι με την υποστήριξη όχι μόνο των ασθενών και της οικογένειας και αλλά και με την κάλυψη των κενών που αδυνατεί να καλύψει η πολιτεία. Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη του έργου μας.
Η πολιτεία υπήρξε πάντα αρωγός στις προσπάθειες μας και πάντα αγκάλιαζε τους μικρούς μας ασθενείς με ιδιαίτερη ευαισθησία. Παρόλα αυτά, τα προβλήματα παραμένουν πολλά με κύριο αίτημα την κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Χρόνια αιτήματα, όπως η αναγνώριση της εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας η οργάνωση κέντρου αναφοράς μοριακών δεικτών, η επέκταση του ορίου ηλικίας για συγκεκριμένα νεοπλάσματα, που αντιμετωπίζουν κατεξοχήν οι παιδίατροι και εμφανίζονται συχνά και σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, αποτελούν στόχους και προσδοκίες της εταιρείας μας.
Θα θέλαμε να καλέσουμε την Πολιτεία να σταθεί συμπαραστάτης μας και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα μας κατά προτεραιότητα.

Πρόεδρος
Αντώνης Καττάμης

Γενική Γραμματέας
Μαρίνα Σερβιτζόγλου

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.