Δέκα συνήθη λάθη στην αντιμετώπιση της ακμής!
Η ακμή είναι νόσος του δέρματος που αφορά πολλούς εφήβους και ενήλικες. Παρά την αγωγή του δερματολόγου, μερικές φορές, κάποιες συνήθειες μπορεί να συνεισφέρουν σε επιδείνωση της.
- Δοκιμή νέων φαρμάκων ή δερμοκαλλυντικών κατά της ακμής κάθε λίγο. Αυτή η τακτική μπορεί να ερεθίσει το δέρμα. Παραμείνετε αυστηρά στις οδηγίες του γιατρού σας. Συνήθως απαιτείται διάστημα οχτώ εβδομάδων για αρχίσει να δρα μια καινούργια αγωγή!
- Εφαρμογή των τοπικών φαρμάκων μόνο πάνω στα σπυράκια. Η αγωγή συνήθως αφορά όλο το πρόσωπο με εξαίρεση τα βλέφαρα και τα χείλη.
- Χρήση λιπαρών καλλυντικών ή make up που επιδεινώνουν την ακμή. Αναζητάτε πάντα την ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε
- Χρήση πινέλων ή σφουγγαριών make up άλλων ατόμων. Η ακμή φυσικά και δεν είναι μεταδοτική, όμως τα πολυχρησιμοποιημένα πινέλα και σφουγγαράκια θα μεταφέρουν στο δέρμα σας βακτηρίδια, σμήγμα και νεκρά κύτταρα άλλων ατόμων και θα συνεισφέρουν στην απόφραξη των πόρων του δέρματος
- Ύπνος χωρίς ντεμακιγιάζ. Ακόμα και τα make up για ακνεϊκό δέρμα επιδεινώνουν την ακμή γι αυτό και θα πρέπει να αφαιρούνται επιμελώς πριν τον ύπνο.
- Συχνό πλύσιμο του προσώπου στη διάρκεια της ημέρας. Παραμείνετε αυστηρά στις οδηγίες του γιατρού σας όσον αφορά τη συχνότητα του πλυσίματος και το καθαριστικό που θα χρησιμοποιηθεί.
- Υπερβολική ξηρότητα του προσώπου. Μην χρησιμοποιείτε τα προϊόντα που σας συνταγογραφήθηκαν ή ξηραντικές λοσιόν πιο συχνά προκειμένου να ξηράνετε το πρόσωπο. Προκαλείτε ερεθισμό του προσώπου και δεν βοηθάτε στην αντιμετώπιση της ακμής.
- Τρίψιμο ή καθάρισμα του προσώπου με βουρτσάκια : Το τρίψιμο ερεθίζει το δέρμα. Χρησιμοποιείστε μόνο τα χέρια σας για τον καθαρισμό του προσώπου.
- Τρίψιμο του ιδρωμένου προσώπου με πετσέτα. Αν ιδρώνετε αρκετά κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων σας, ταμπονάρετε απαλά το πρόσωπο με μια καθαρή πετσέτα.
- Τραυματισμός των βλαβών. Όταν σκάτε ή πειράζετε σπυράκια οδηγείτε σε μεγαλύτερη φλεγμονή και πιθανόν σε μόνιμη ουλή στο δέρμα.