Προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού, με την πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ, σε τρεις πόλεις στη Δ. Ελλάδα

Facebooktwitterpinterest

Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), στο πλαίσιο πολυδιάστατου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) δωρεάν μαστογραφικούς ελέγχους στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται οι εταιρείες-μέλη της. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί επτά δράσεις σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και οι τρεις τελευταίες έλαβαν χώρα στις 5-7 Οκτωβρίου 2022 στον Αστακό, τη Βόνιτσα και την Ηγουμενίτσα.

Ο προληπτικός έλεγχος έγινε με κινητό μαστογράφο της ΕΑΕ. Aπευθυνόταν στις γυναίκες που εργάζονται στις τοπικές μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας και σε όλες τις γυναίκες της κάθε περιοχής όπου υλοποιήθηκε η δράση. Η 5η κατά σειρά δράση πρόληψης της ΕΛΟΠΥ έγινε στις 5 Οκτωβρίου στο συσκευαστήριο της Avramar, στην Τσαπουρνιά Αιτωλοακαρνανίας, και η επόμενη στις 6 Οκτωβρίου στο συσκευαστήριο της Avramar, στη Βόνιτσα. Η εβδομάδα πρόληψης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, με πρωτοβουλία της ΕΛΟΠΥ, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στην Ηγουμενίτσα, με τη συμμετοχή των Μελών της ΕΛΟΠΥ που δραστηριοποιούνται στη Θεσπρωτία και την υποστήριξη του ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Ηγουμενίτσας.

Παρόντες στις δράσεις ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛΟΠΥ Ιωάννης Χεκίμογλου, ο ταμίας της ΕΛΟΠΥ Κώστας Μπόκας, το Μέλος ΔΣ ΕΛΟΠΥ Στέφανος Ντήμας, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της ΕΛΟΠΥ Ισμήνη Μπογδάνου, η Υπεύθυνη του ΚΕΠ Υγείας Ηγουμενίτσας Νικολέττα Λάμπρου, ο Cluster Manager Θεσπρωτίας Χαράλαμπος Κοντονάσιος, ο  Administrator Cluster Αστακού Δημήτρης Καραδήμας και πολλά ακόμη στελέχη της ΕΛΟΠΥ.

Στόχος του προγράμματος, το οποίο αγκαλιάζουν οι 22 εταιρείες-μέλη της ΕΛΟΠΥ, είναι να επισκεφθεί πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τις εξετάσεις να προσφέρονται συστηματικά, συμβάλλοντας ενεργά στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση των γυναικών για την πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωση, του καρκίνου του μαστού.

Σχετικά με την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ)

Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.

Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.

Διαχρονική δέσμευση της ΕΛΟΠΥ αποτελεί η υγιεινή τροφίμων, η ευζωία των ιχθύων και η προστασία του περιβάλλοντος στο οποίο μεγαλώνουν τα ψάρια και σε αυτό το πλαίσιο δημιούργησε το πρότυπο Σχήμα Πιστοποίησης Fish From Greece σε συνεργασία με την TUV Austria Hellas και αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα και Οδηγούς Καλών Πρακτικών σε συνεργασία με την Επιστημονική και Ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.

Σχετικά με το Fish from Greece 

Τα προϊόντα των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ φέρουν τη συλλογική σήμανση και την πιστοποίηση Fish from Greece που αποτελεί σφραγίδα ποιότητας για τους καταναλωτές. Το φρέσκο ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece μεγαλώνει στο φυσικό του περιβάλλον, στα πεντακάθαρα, διάφανα νερά της χώρας μας, κάτω από αυστηρές ευρωπαϊκές προδιαγραφές και τρέφεται με πλήρως ισορροπημένες GMOfree ιχθυοτροφές.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.