Πληροφορίες: Διαιτολόγος,
απόφοιτη του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Βιοτεχνολογία από το τμήμα Βιοχημείας, και υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Διεύθυνση: Νεoφύτου 1 (6ος όροφος) - Λάρισα
Υ/μα: Αχιλλέως 9 (1ος όροφος) - Φάρσαλα
Τηλ. & fax: 2410 532 660 - 2491025055
Κιν: 6972 720 328Προβολή άρθρων του συγγραφέα Γράφτηκε στις ,
Γνωρίζετε ότι έπειτα από ένα βαριατρικο χειρουργείο μπορεί να εμφανιστεί δυσανεξία στη λακτόζη ;
Αν προϋπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτή να παραμείνει και έπειτα το χειρουργείο
Είναι πολύ πιθανό ωστόσο, δίχως να προϋπάρχει να εμφανίσετε τη δυσανεξία αμέσως μετά
Η λακτόζη είναι ο βασικός δισακχαριτης του γάλακτος που διασπάται από το ένζυμο λακταση στο λεπτό έντερο
Η δυσανεξία στη λακτόζη μετά από το χειρουργείο μπορεί να εμφανιστεί επειδή η τροφή εισέρχεται γρηγορότερα στο λεπτό έντερο αλλά κ επειδή υπάρχει λιγότερη ποσότητα λακτασης για να γινει η διάσπαση, αλλά και επειδή το στομάχι έχει λιγότερα γαστρικά υγρά
Η λακτόζη υπάρχει στα γαλακτοκομικά, αλλά και σε παρασκευές όπως μπισκότα, κεικ μπεσαμέλ κτλ
Διατροφική στρατηγική στα μέτρα σας
Προσεγγιστε το ιδανική σας βάρος χωρίς τις “δυσαρεστες” παρενέργειες των άστοχων διατροφικών επιλογών στη λακτόζη μετά από το χειρουργείο μπορεί να εμφανιστεί επειδή η τροφή εισέρχεται γρηγορότερα στο λεπτό έντερο αλλά κ επειδή υπάρχει λιγότερη ποσότητα λακτασης για να γινει η διάσπαση, αλλά και επειδή το στομάχι έχει λιγότερα γαστρικά υγρά
Η λακτόζη υπάρχει στα γαλακτοκομικά, αλλά και σε παρασκευές όπως μπισκότα, κεικ μπεσαμέλ κτλ
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΌροι Χρήσης