Καρκίνος / Κακοήθειες

Facebooktwitterpinterest

Πολλές φορές η λέξη από μόνη της μπορεί να προκαλέσει πανικό, στο άκουσμα της είδησης ότι ο ασθενής πάσχει από κάποια μορφής κακοήθεια ή καρκίνο μπορεί επίσης να κατακλυστεί από απόγνωση.
Και όμως τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν κάποτε.

Η κακοήθεια περιλαμβάνει ένα ευρύτατο φάσμα ασθενειών και οργάνων, πολλές από τις οποίες τη σημερινή εποχή έχουν καταπολεμηθεί, άλλες έχουν πλήρως ιαθεί και άλλες παραμένουν ακόμα υπό διερεύνηση για την μελλοντική τους καταπολέμηση.
Συγκεκριμένα παραδείγματα αποτελούν ο καρκίνος του θυρεοειδούς αδένα ή κάποιες υποκατηγορίες λευχαιμιών, νόσοι οι οποίοι σήμερα αντιμετωπίζονται με πλήρη ίαση είτε φαρμακευτικά είτε χειρουργικά.
Μείζονος σημασίας είναι φυσικά η έγκαιρη αναγνώριση ακόμα και των πιο ήπιων συμπτωμάτων που μπορεί να παρουσιάσει ο ασθενής, διότι τις περισσότερες φορές μόνο όταν έχει προληφθεί η μετάσταση της νόσου, δύναται να επιτευχθεί η πλήρης ίαση.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση της προχωρημένης νόσου, ο ασθενής δεν είναι πλέον μόνος του – υπάρχουν επιλογές φαρμακευτικής κάλυψης και παρηγορητική θεραπεία ακόμα και στις δυσκολότερες των περιπτώσεων για να εξασφαλιστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης και απάλυνση των συμπτωμάτων.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.