13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας
Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ 13ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ
Περισσότεροι από 500 επιστήμονες σχετικοί με τον καρκίνο του μαστού στις εργασίες του
Αθήνα 15 Σεπτεμβρίου 2016. Περισσότεροι από πεντακόσιοι διακεκριμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων που «εμπλέκονται» με τον μαστό, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες του εξωτερικού στον τομέα της πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων του μαστού και ειδικότερα του καρκίνου, αναμένεται να παρευρεθούν στις εργασίες του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαστολογίας που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη 20-23 Οκτωβρίου 2016. Με την ευκαιρία του Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη θα εορτασθούν από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας.
Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και αποτελεί μια από τις κορυφαίες δράσεις ανάδειξης της συμβολής της ειδικότητας της Μαστολογίας στην φροντίδα της υγείας των γυναικών και της προσπάθειας αποτελεσματικής αντιμετώπισης της σύγχρονης μάστιγας των γυναικών, του καρκίνου του μαστού.
«Το Συνέδριο θα καλύψει σημαντικά θέματα της Μαστολογίας, αλλά ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στις Ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες και στη διασφάλιση της ποιότητας στη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του μαστού. Να σημειωθεί ότι θα είναι το πρώτο Συνέδριο Μαστολογίας που θα αναδείξει το κατοχυρωμένο πλέον δικαίωμα της συμμετοχής των ασθενών στη λήψη απόφασης για τη θεραπευτική τους αντιμετώπιση», υπογραμμίζει η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας Δρ.Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα, τονίζοντας συγχρόνως ότι το Συνέδριο είναι βήμα γνώσης και εμπειρίας των Μαστολόγων, αλλά και των ιατρών που θα ήθελαν απλά να ενημερωθούν για τα επιτεύγματα στη Μαστολογία, καθώς και εκείνων που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα.
Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί σήμερα τον πιο συχνό καρκίνο στις γυναίκες παγκοσμίως, η συχνότητα του οποίου έχει αυξηθεί, και το ποσοστό νόσησης στις αναπτυγμένες χώρες φθάνει μία στις οκτώ γυναίκες να αναπτύξουν τη νόσο στη διάρκεια της ζωής τους. Το γεγονός αυτό απαιτεί ένα σύνολο συντονισμένων δράσεων που να αποβλέπουν στην ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης για την αξία της πρόληψης σε μία δύσκολη εποχή για τη χώρα μας, αφού εκ προοιμίου γνωρίζουμε εις επίμετρον, από επιστημονικά δεδομένα, ότι η παρατεταμένη ψυχική ένταση της γυναίκας ευοδώνει την ανάπτυξη του καρκίνου του μαστού.