Διαβητικοί, ιώσεις και γρίπη

Γρίπη Facebooktwitterpinterest

Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι όσοι θεραπεύονται είτε με χάπια είτε με ινσουλίνη ότι κάθε εμπύρετη κατάσταση συνοδεύεται από απορρύθμιση του σακχάρου, άρα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το διαβητολόγο τους.

Για κανένα λόγο και χωρίς τη συμβουλή ιατρού δεν λαμβάνουμε αντιβιοτικά, τα οποία όχι μόνο δεν είναι δραστικά απέναντι στους ιούς, τουναντίον λάθος χορήγησή τους αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών.

Σημειώνεται ότι εξαιρετικά μεγάλη απορρύθμιση σακχάρου, ή πυρετός που διαρκεί περισσότερο από 3 μέρες με την ίδια ένταση, υπνηλία κα αδυναμία λήψης τροφής και υγρών αποτελούν λόγους άμεσης επικοινωνίας με τον θεράποντα ιατρό.

Συνιστάται για όλους εμβολιασμός με το εμβόλιο της εποχικής γρίπης. Για τους γηραιότερους των 70, τους καπνιστές και όσους έχουν χρόνια προβλήματα με το αναπνευστικό τους, την καρδιά τους ή άλλα χρόνια νοσήματα καλό είναι να κάνουν και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου για ενήλικες.

Και να μην ξεχνάμε ότι το ανοσοποιητικό μας, ο πραγματικός προστάτης ενάντια σε όλους τους ιούς του πλανήτη, στηρίζεται στη σωματική και ψυχική μας ευεξία.

Σωστή δηλαδή μεσογειακή διατροφή, με αρκετά φρούτα, όσπρια και λαχανικά, πολύ ψάρι και λίγο κρασάκι, ικανοποιητική σωματική άσκηση και φυσικά, το να προσπαθήσουμε να χαιρόμαστε τη ζωή και την απλή καθημερινότητά μας έχουν αποδείξει ότι όχι μόνο το σάκχαρό μας ρυθμίζεται καλύτερα αλλά βελτιώνεται όλο το ανοσοποιητικό και η άμυνά μας απέναντι στις λοιμώξεις.

 

Αντώνιος Λέπουρας

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.