2.930 σύνεδροι και 66 εταιρείες στο 18o PHARMA point

Facebooktwitterpinterest

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 18ου PHARMA point, το οποίο αποτέλεσε και φέτος σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο φαρμακευτικό χώρο. Με κεντρικό θέμα «Η φαρμακευτική φροντίδα στο προσκήνιο» το 18ο PHARMA point είχε ως στόχο να ερευνήσει τις αλλαγές που παρατηρούνται στο χώρο του φαρμακείου, να αναλύσει τις συνέπειες και να αναζητήσει λύσεις. Το «παρών» στο συνέδριο έδωσαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της Υγείας και του Φαρμάκου.

Η παρουσία των συνέδρων στις εργασίες του 18ου PHARMA point ξεπέρασε κάθε προσδοκία σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης. Επίσης συμμετείχαν 8 καθηγητές και συνολικά 49 ομιλητές, ενώ διεξήχθησαν

  • 3 στρογγυλά τραπέζια με θέματα όπως:

-«Η αναγκαιότητα του φαρμακείου της γειτονιάς στις νέες συνθήκες της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης» με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη, της προέδρου του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένης Πιέρα Ισσέγιεκ και της προέδρου της Ένωσης Ιδιωτών Φαρμακοποιών Σερβίας [president of Association of Private Pharmacists in Serbia (SPAS), Aleksandra Dimitrijevic Salom. Τη συζήτηση συντόνισε ο Θανάσης Παπαθανάσης, αντιπρόεδρος του ΠΦΣ & αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU).

Ο επαγγελματίας Υγείας στην υπηρεσία του ασθενούς» με τη συμμετοχή γιατρών και εκπροσώπων ομάδων ασθενών με χρόνια νοσήματα. Τη συζήτηση συντόνισε ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.

-«Αυτοφροντίδα και ο ρόλος του φαρμακοποιού ως συμβούλου ΠΦΥ» με τη συμμετοχή φαρμακοποιών και εκπροσώπων του Συνδέσμου ΕΦΕΧ. Τη συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης.

  • ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη “Διαχείριση ασθενών στο φαρμακείο” με θέματα που αφορούν την καρδιακή ανεπάρκεια και την ημικρανία και
  • 16 ενημερωτικές ομιλίες για θέματα επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος.

Ξεχωριστή στιγμή στο συνέδριο αποτέλεσε το επίσημο καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ευγενίδη, ο οποίος επισήμανε ότι «έχοντας ως επίκεντρο τον ασθενή, ο φαρμακοποιός της γειτονιάς στη σύγχρονη εποχή διευρύνει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες του επαγγέλματός του ώστε να καταστήσει το φαρμακείο χώρο υπηρεσιών προς τον πάσχοντα. Ως εκ τούτου είναι απαραίτητες η επαγγελματική επιμόρφωση και η επιστημονική κατάρτιση που θα εξασφαλίσουν τη βελτίωση της θέσης μας ως φαρμακοποιών, παρόντων και ενεργών στην κοινωνία, παρέχοντας ουσιαστικές υπηρεσίες σε συνεργασία με τους υπόλοιπους λειτουργούς της υγείας.
Για το σκοπό αυτό ο Σύλλογος μας έχει αναπτύξει ένα ευρύ πρόγραμμα δια βίου μάθησης στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το PHARMA point.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει επίσης τα μεταπτυχιακά μας μαθήματα, τα οποία από την καινούργια χρονιά ευελπιστούμε να συνδέσουμε με το πρόγραμμα δια βίου μάθησης του ΑΠΘ.
Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα έχει ως επιστέγασμα το αμιγώς επιστημονικό, υψηλότατου κύρους, διήμερο πανελλήνιο συνέδριο εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής που διοργανώνεται κάθε Μάιο στην Θεσσαλονίκη».

Εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, βουλευτές, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες και καθηγητές, συνεργάτες, συνάδελφοι από φαρμακευτικούς συλλόγους όλης της χώρας και φίλοι έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο, ενώ κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας και ο καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ, ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος.

Το συνέδριο διοργάνωσε για 18η χρονιά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου ήταν η εταιρεία ELPEN.

 

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.