Παθήσεις Άκρου Ποδός

Παθήσεις Άκρου Ποδός Facebooktwitterpinterest

Οι παραμορφώσεις των δακτύλων του άκρου ποδός και ιδιαίτερα του μεγάλου δακτύλου (Κότσι), προβληματίζουν και ενοχλούν ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ιδιαίτερα τις γυναίκες.

Από την άλλη, η διόρθωση αυτών των παραμορφώσεων “τρομάζει” τον γυναικείο πληθυσμό,  λόγω κυρίως του μετεγχειρητικού πόνου και της μακράς περιόδου για επάνοδο στην καθημερινότητά τους.

Μια νέα και Πρωτοποριακή τεχνική άρχισε να εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται διαδερμική, ελάχιστα παρεμβατική μικροχειρουργική του ποδός, με τη βοήθεια της οποίας μπορούμε να διορθώσουμε ένα μεγάλο μέρος των παραμορφώσεων του ποδός: Κότσι (βλαισό μεγάλο δάκτυλο), γαμψοδακτυλία, σφυροδακτυλία, μεταταρσαλγία, παραμορφώσεις 5ου δακτύλου, άκανθα πτέρνας κ.ά., χωρίς τομές (πολύ καλό κοσμητικό αποτέλεσμα), με πολύ λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο σε σύγκριση με τις κλασσικές τεχνικές και το σημαντικότερο πολύ πιο γρήγορη επάνοδο στην καθημερινότητα.

Η τεχνική αυτή δεν είναι “μαγική”, αλλά ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία και προϋποθέσεις των παλαιών και δοκιμασμένων τεχνικών. Χρησιμοποιώντας ειδικά ατραυματικά μικροχειρουργικά εργαλεία, σε μέγεθος μύτης μολυβιού, μικρότερα από 3mm και ειδικό ακτινοσκοπικό μηχάνημα, διορθώνονται οι παραμορφώσεις του ποδός.

Κυριάκος Α Δημητριάδης MD Msc Ορθοπαιδικός Xειρουργός – Τραυματολόγος

Κυριάκος Α Δημητριάδης MD Msc
Ορθοπαιδικός Xειρουργός – Τραυματολόγος

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.