Κριθάρι (Hordeum Sativum)

Facebooktwitterpinterest

Το κριθάρι περιέχει άμυλο, σάκχαρο, κόμμι, γλοίνη, λεύκωμα, λιπαρή ουσία, κυτταρίνη και ανόργανα άλατα.
Ιδιότητες:
Οι δροσιστικές ιδιότητες του κριθαριού είναι αρκετά γνωστές. Εσωτερικά λαμβάνεται ως βύνη η οποία αποτελεί τη βάση για την παρασκευή της μπύρας. Η βύνη είναι κατά της δυσπεψίας και ευνοεί την πέψη των αμυλούχων τροφών. Συνιστάται κατά της καταρροής και της χρόνιας βρογχίτιδας.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.