«Ασπίδα» κατά καρδιαγγειακών ο καφές
Νέα έρευνα του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Σουηδία δείχνει ότι ο κίνδυνος να παρουσιαστούν ανάλογα προβλήματα υγείας μειώνονται κατά 25% με τη βοήθεια του καφέ.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο καφές περιέχει ουσίες που μπορεί να μειώσουν ή να αυξήσουν τον κίνδυνο για την καρδιά, ανάλογα με τη ποσότητα που καταναλώνει κανείς. Αν κάποιος, τονίζουν οι ειδικοί ξεπεράσει τις δύο κούπες, τότε μειώνονται οι ευεργετικές ικανότητες του καφέ.
Επίσης παίζουν ρόλο και εξωγενείς παράγοντες, όπως το τσιγάρο.
Ο συνδυασμός του με τον καφέ ακυρώνει τα οφέλη που μπορεί να υπάρχουν. Στην έρευνα που διήρκεσε 13 χρόνια, πήραν μέρος 40.000 άνθρωποι ηλικίας 49 έως 83 ετών. Οι ειδικοί έλαβαν υπόψη το ιστορικό των εθελοντών, το βάρος τους, αλλά και το κατά πόσο καταναλώνουν αλκοόλ.
ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ