Τιμητική διάκριση του Γ. Παπανδρέου από τον ΠΟΥ για την αντικαπνιστική του στάση

Facebooktwitterpinterest

Στις 3 Ιουνίου θα απονεμηθεί τιμητικό βραβείο στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη σταθερή αντικαπνιστική στάση που διατηρεί και την υιοθέτηση αυστηρής αντικαπνιστικής πολιτικής.

Η ανακοίνωση έγινε στην πρώτη παγκόσμια διάσκεψη των υπουργών Υγείας, η οποία πραγματοποιείται στη Μόσχα. Στη διάσκεψη μετείχε και ο Έλληνας υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνη Δημόπουλο.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Οργανισμού, ο κ. Παπανδρέου τιμήθηκε, «καθώς προχώρησε σε μία σημαντική πράξη πολιτικού θάρρους, δηλαδή στην επιχειρηματολογία και τη σταθερή υποστήριξη εν δυνάμει μη δημοφιλών μέτρων, παρά την αντίδραση οργανωμένων συμφερόντων και σε περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση υιοθετούσε μέτρα αυστηρής λιτότητας με σκοπό τη μείωση του δημόσιου χρέους και την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση».

Η απονομή του βραβείου θα γίνει στις 3 Ιουνίου, στα εγκαίνια του πρώτου ειδικού γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα για τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.