ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΚΡΕΜΜΥΔΙΩΝ…
Τα εξωτερικά στρώματα του κρεμμυδιού, περιέχουν υψηλό αριθμό ινών, φαινόλες και φλαβονοειδή, που έχουν μεγάλες αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Από τη μελέτη προκύπτει ακόμη ότι και τα υπόλοιπα επιφανειακά στρώματα του κρεμμυδιού, αυτά που συνήθως πετιούνται, είναι πλούσια σε συστατικά. Οι ουσίες αυτές μειώνουν τον κίνδυνο
από ασθένειες της καρδιάς, διαβήτη τύπου 2, παχυσαρκίας, προβλήματα δυσπεψίας, καρκίνου του εντέρου κι άλλου τύπου. Γι’ αυτό οι επιστήμονες προτρέπουν να μην αγνοούμε τα συγκεκριμένα στρώματα των κρεμμυδιών.