Καιρός για Αλλαγές!
Κάτι τέτοιο δεν είναι δύσκολο, τα παρακάτω απλά βήματα μπορούν να κάνουν τη διαφορά:
1) Μειώστε την κατανάλωση του κρέατος
2) Καταναλώνετε 2 φορές την εβδομάδα ψάρια και θαλασσινά
3) Καταναλώνετε 2-3 φορές την εβδομάδα όσπρια και ιδιαίτερα φασόλια
4) Χρησιμοποιήστε χαμηλά σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο περιορίζετε την κατανάλωση των ζωικών (κορεσμένων) λιπαρών
5) Προσπαθήστε τα μισά τουλάχιστον δημητριακά που καταναλώνετε να είναι ολικής αλέσεως.
6) Καταναλώνετε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα (μερίδα: 1 φρούτο, 1 φλιτζάνι τσαγιού ωμών λαχανικών, ½ φλιτζάνι βρασμένων/μαγειρεμένων λαχανικών)
7) Προσθέστε χρώματα στο πιάτο σας! Καταναλώνοντας φρούτα και λαχανικά με διαφορετικά χρώματα καταναλώνουμε πολλές και διαφορετικές αντιοξειδωτικές ουσίες
8) Καταναλώστε ως σνακ ξηρούς καρπούς (με μέτρο)
9) Αντικαταστήστε το γλυκό με φρούτο
10) Χρησιμοποιείτε αρκετά αρωματικά βότανα κατά την παρασκευή του φαγητού
11) Μειώστε την κατανάλωση του αλατιού
12) Πίνετε αρκετό νερό
13) Τέλος, μην ξεχνάτε την άσκηση. Προσπαθήστε σε εβδομαδιάια βάση να ασκήστε 150 λεπτά
(Ακόμη και αν δεν μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, ένας περίπατος με γρήγορο βηματισμό αρκεί)
*τα παραπάνω αφορούν υγιή άτομα. Αν υπάρχουν προβλήματα υγείας απαιτούνται εξατομικευμένες οδηγίες
από το γιατρό και το διατροφολόγο