Παέλια θαλασσινών
Μερίδες 4
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Υλικά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι (60γρ) πολύ ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη (κουρκουμάς)
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
250γρ κοντόκοκκο ρύζι
50ml (1/5 του φλιτζανιού) ξηρό λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού κομμένο άνηθο
500ml (2 φλιτζάνια) ζωμό ψαριού
200γρ φιλέτο λευκών ψαριών κομμένα σε μπουκιές
250γρ μύδια καθαρισμένα
80γρ καλαμπόκι
250γρ μαγειρεμένες γαρίδες, καθαρισμένες αλλά χωρίς να αφαιρέσουμε την ουρά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι
μαζί με την κουρκούμη και την πιπεριά για 5 λεπτά
Προσθέτουμε το ρύζι, το κρασί, τον άνηθο
και το ζωμό ψαριού και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά
Προσθέτουμε τα λευκά ψάρια, τα μύδια και το καλαμπόκι και τα μαγειρεύουμε μέχρι να σπάσουν σε «νιφάδες». Προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται για να μην κολλήσει το φαγητό
Βάζουμε στην κατσαρόλα και τις γαρίδες για να ζεσταθούν
Σερβίρουμε αμέσως
Συντήρηση
Δεν ενδείκνυται
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 250γρ
Ενέργεια: 416 kcal
Πρωτεΐνες: 34,4γρ
Υδατάνθρακες: 54,1γρ
Σάκχαρα: 7,2γρ
Λιπαρά: 6γρ
Κορεσμένα λιπαρά: 0,8γρ
Νάτριο: 1,4γρ
Αλάτι: 3,5γρ
Φυτικές ίνες: 1,3γρ