Καλαμάρια γεμιστά με τυρί και λαχανικά
Μερίδες Συνταγής: 4
Υλικά:
4 καλαμάρια φρέσκα μεγάλα
50 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κούπα μανιτάρια
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γρ. κατίκι Δομοκού
70 ml σως σόγιας
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (¼ συνταγής):
Μερίδα: ¼ συνταγής
Θερμίδες: 323,2 kca
Πρωτεΐνη: 36 γρ.
Υδατάνθρακες: 8 γρ.
Λίπος: 17,4 γρ.
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και το κόκαλο, καθαρίζοντας καλά το εσωτερικό της κοιλιάς.
Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το καρότο, τα μανιτάρια και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τυρί στο τέλος.
Γεμίζουμε τα καλαμάρια με την γέμιση και τα τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με 70 ml σως σόγιας και 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα. Ψήνουμε και σερβίρουμε αφού κρυώσουν.