Tηγανια με φιλετο κοτοπολο και καβουρδισμενα αμυγδαλα.

Facebooktwitterpinterest

Υλικά.

½ στηθος κοτοπουλο κομενο σε μικρες μπουκιες

½ του γλυκου φρεσκο θυμαρι

1 σκελιδα σκορδο λιωμενη

1 πιπερια κερατο κομμενη σε φετες

2 σφηνοποτηρα μηλοξυδο

1κ.γ ζαχαρη

150 γρ περιπου χυμο ντοματας

½ του γλυκου παπρικα γλυκια

1-2 κ.σ εξτρα παρθενο ελαιολαδο

30 γρ αμυγδαλα φιλε

Αλατι-πιπερι

Εκτέλεση.

Μαριναρουμε της μπουκιες κοτοπουλο με το λαδι το θυμαρι την γλυκια παπρικα και λιγο αλατοπιπερο το κλεινουμε με σελοφαν και βαζουμε ψυγειο για μιση ωρα

Σε ένα αντικολιτικο τηγανι καβουρδιζουμε τα αμυγδαλα σε μετρια φωτια με προσοχη να μην αρπαξουν!!!!τα βαζουμε στην ακρη βαζουμε το τηγανι σε μετρια προς δυνατη φωτια και σωταρουμε το κοτοπουλο με την μαριναδα μαζι, 3-4 λεπτα σβήνουμε με το μηλοξυδο,προσθετουμε τον χυμο ντοματας την πιπερια το σκορδο χαμηλώνουμε την φωτια και αφηνουμε να σιγο μαγειρευτεί για 8 λεπτα μεχρι να γλασάρει η σάλτσα δοκιμαζουμε και διορθώνουμε σε αλατοπίπερο αν χρειάζεται , στο τελος ριχνουμε τα καβουρδισμενα αμυγδαλα και φρεσκο θυμαρι!!!!

Συνδιαζουμε τραγανο φρεσκο ψωμι με προζύμη και… πινουμε μια φρεσκια ξανθια μπυρα!!!!

Facebooktwitterpinterest

Στείλτε τις απορίες σας

Στείλτε τις απορίες σας στο Γιατρό - Συγγραφέα του παραπάνω άρθρου
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.