Πατάτες Ψητές με σάλτσα Καρυδιού
(μερίδες 2)
Χρόνος: 1 ώρα (για το ψήσιμο των πατατών..)
ΥΛΙΚΑ:
-2 μέτριες πατάτες
-4 καρύδια (καθαρισμένα)
-4 κλαδάκια άνηθο
-2 κουταλιές τυρί τύπου cottage
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε τις πατάτες και τις τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε στο φούρνο. Για να δείτε αν είναι έτοιμες τις τρυπάτε με ένα πιρούνι (μετά από 1 ώρα) και βλέπετε αν είναι μαλακές.
Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ψιλοκοπανίζετε τα καρύδια, ψιλοκόβετε τον άνηθο και τα ανακατεύετε μαζί.
Όταν σερβίρετε τις πατάτες (ζεστές και κομμένες στη μέση) βάζετε 1 κουταλιά τυρί στη κάθε πατάτα και από πάνω τη σάλτσα καρυδιού.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ-ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ:
Προτιμάται να συνοδεύεται με μαρουλοσαλάτα. Μπορεί να «σταθεί» μόνο του το εν λόγω φαγητό για βραδινό παρέα με μια σαλάτα μαρουλιού. Πρόκειται για ισορροπημένη συνταγή που περιέχει υδατάνθρακες (πατάτες), λιπαρά καλής ποιότητας (καρύδια που περιέχουν ω3 λιπαρά), πρωτεΐνες σε μικρή ποσότητα (τυρί και πατάτες). Αν συνοδευτεί με 1 αυγό και μαρουλοσαλάτα τότε μιλάμε για γεύμα πολλών οκτανίων ιδιαίτερα γευστικό !
Σύσταση μερίδας:
Θερμίδες: 177